duminică, 26 iunie 2011

Semnificația Zilelor săptămânii și legătura cu zodia dvs.





Te-ai întrebat vreodată de unde vine numele fiecarei zile a săptămânii? Cum de se cheamă luni chiar luni, iar vineri nu altfel decât vineri? Ce semnificație au acestea?



Babilonienii sunt primii care au numit zilele săptămânii după principalele planete pe care le zăreau pe atunci cu ochiul liber in fiecare noapte. In plus, asa omagiau puterea zeului patron al planetei, care, drept răsplată pentru considerația acordată, iși miluia supușii cu virtutea harurilor proprii, fie ele bune sau nu prea.





Luni sau ziua Lunii

Ca si astrul nopții, satelit al Pamântului, cosiderată esențiala pentru bunul mers al treburilor pe Pamânt, luni este o zi care predispune la instabilitate. E o zi romantică, aburii euforici ai zilei dinainte nu s-au risipit înca, și predispune la sensibilitate, timiditate și singuratate.



Zodii favorite: Rac
Culori predilecte: argintiu, alb, gri



Pietre norocoase: piatra-lunii, cristal-de-stâncă, perla

Barres Fleurs



Marți sau ziua lui Marte

Sub aripa ocrotitoare a zeului războiului, a doua zi din săptămâna este favorabilă abordărilor tranșante, acțiunii directe, perseverenței și a luptei deschise. Dar și impulsivității, crizelor de orgoliu, nerăbdării.



Zodii favorabile: Berbec si Scorpion
Culori predilecte: rosu, grena, portocaliu, purpuriu



Pietre norocoase: safir, rubin, granat


Barres Fleurs


Miercuri sau ziua lui Mercur

Patronată de zeul comerțului și comunicațiilor, miercuri aduce istețime, noroc și bani, putere și convingere, hărnicie. Dar și exces de rațiune, pedanterie, ranchiună, minciună, șmecherie și chiar escrocherie.



Zodii favorabile: Gemeni si Fecioara
Culori favorabile: portocaliu, albastru deschis, gri, galben, violet, verde



Pietre norocoase: rubin, ametist, lapislazuli


Barres Fleurs



Joi sau ziua lui Jupiter

Ori a Marelui Benefic, cum i se spune în astrologie, i-a fost atribuită, chiar iîn mijlocul săptămânii, lui Jupiter tocmai grație echilibrului pe care îl insufla, armonie în familie, cumpătării în toate, dar și simțului critic dezvoltat, tradiționalist și conservator.



Zile favorabile: Săgetător și Pești
Culori predilecte: purpuriu, albastri, indigo



Pietre norocoase: safir, ochi-de-tigru, ametist


Barres Fleurs




Vineri sau ziua lui Venus

Să fie datoare zeiței frumusetții, pasiunii și armoniei binele și sentimentul de împlinire pe care le răspândește ultima zi lucrătoare a săptămânii? Chiar dacă ea aduce și superficialitate, risipă, vanitate, delasare.



Zile favorabile: Taur și Balanța
Culori predilecte: verde, roz, albastru



Pietre norocoase: smarald, jad



Barres Fleurs




Sâmbăta sau ziua lui Saturn

Chiar daca e patronată de cel mai morocănos zeu, ziua aduce noroc și reușită în activitățile care cer minuțiozitate, învățare, autoanaliza și introspecție. Sâmbaăta este favorabilă celor care stau în banca lor, sunt pioși și înțelegători.



Zodii favorabile: Capricorn
Culori predilecte: negru, gri, indigo, albastru-inchis



Pietre norocoase: turcoaz, diamant

Barres Fleurs




Duminica sau ziua Soarelui

Ziua sărbătorii, în care se celebrează însăși creația. Predispune la energie, iîncredere și optimism. Chiar dacă e patronată de cea mai puternica stea, ziua are aspecte negative care atrag ghinionul pentru cei care comit excese și nu au discernamant.



Zodii favorabile: Leu
Culori predilecte: auriu, galben, portocaliu, alb



Pietre norocoase: chihlimbar, topaz, piatra-soarelui.