joi, 1 decembrie 2011

PREPARATE DIN CARNE

1. Rasol de vită cu salată de sfeclă roșie

 


Ingrediente

  - 150 g carne de vită
  - 1/2 morcov
  - 2 -3 cartofi
  - sfeclă roșie fiartă
  - salată verde
  - țelină, pătrunjel

Preparare

Se curăță carnea de pielițe și zgârciuri se înțrapă cu cuțitul din loc în loc și se împănează cu căteva feliuțe de morcov tăiat subțire.

Se pune la fiert și când este aproape gata, se adaugă sarea.

Se scoate carnea când s-a fiert bine, se taie felii și se așează pe farfurie cu cartofii fierți .

Se servește cu salată de sfeclă și salată verde.









 
 
 2. Borș de perișoare




Ingrediente

 -
150 g carne
 - 1 linguriță orez
 -  1 albuș ou
----------------------------(pt perișoare)
 - 1 morcov
 - 1 păstârna
 - 1 ceapă
 - 1 roșie
 - 1 pahar borș
 - 1 gălbenuș
 - sare
 - smântână
 - leuștean





Preparare

- perișoarele se prepară astfel: carnea se dă prin mașina de tocat (sau cumpărăm carne gata tocată). Se amestecă cu albușul bătut spumă, sarea și orezul spălat.


- se formează perișoare de mărimea unei nuci mai mari .


     
Separat, se fierb zarzavatul și ceapa  în apă cu sare după ce în prealabil au  fost tocate mărunt.

Roșia se taie felii și se adaugă la zarzavat.

După primele clocote se adaugă peroșoarele și se fierb 30 - 40 minute.

Borșul se adaugă înainte de ultimele clocote (ultimele 5 minute).

La sfârșit se drege cu gălbenuș.

Se servește cu smântână.




Poftă bună, dragilor !


3. Ciorbă de carne de vită


        Ingrediente


-
100 g carne de vită (sau vițel)
-
1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 păstârnac (pătrunjel de supă)
- 1 roșie (sau suc de roșii - 1 lingură)
- 1/2 ceapă
- 1 lingură de iaurt
- 1 ceașcă corcodușe verzi sau după anotimp, borș
- sare,
- leuștean
- pătrunjel

Preparare

Se fierbe carnea , luându-se spuma din când în când.

Zarzavatul se toacă mărunt și se pune în supă când carnea este fiartă pe jumătate și tot acum se adaugă cartoful curățat și tăiat cuburi, ardeiul gras tăiat solzișori și roșia tăiată felii.

Se lasă la fiert.

Separat corcodușele se fierb și se strecoară iar zeama obținută se adaugă în ciorbă cu 2 -3 minute înainte de a o lua de pe foc.

Se servește cu leuștean și pătrunjel și cu iaurtul pus separat sau în toată ciorba.





La fel se prepară și ciorba de pui.

Să aveți poftă bună !
 
 
 

4. Budincă de carne cu macaroane
 
 
 
Lady cook - Pretty lady cook showing OKINGREDIENTE:

- 75 g macaroane
- 80 g carne fiartă de vită (regim dietetic)
           carne tocată pt. rețetă normală
- 5 ml. ulei
- 2 linguri suc de roșii
- 1 lingură iaurt
- sare
- verdeață








PREPARARE :

Se fierb macaroanele (paste) în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă caldă și se strecoară.

Carnea fiartă, se toacă și se amestecă cu uleiul și verdeața.


Intr-un vas presărat cu făină, se toarnă macaroanele apoi un strat de carne și apoi tot macaroane.


Se pune vasul într-o tavă cu apă caldă și se lasă la cuptor 10 - 15 minute. (Pentru cei care nu țin regim, vasul se pune pur și simplu la cuptor.)


Budinca se servește cu sucul de roșii amestecat cu iaurtul.









Poftă bună !...sunt sigură că ați reușit din prima !
 
 
5. Rizoto cu limbă
 
 



Ingrediente :
- 200 g limbă fiartă
- 1 ceșcuță orez
- 3 ceșcuțe supă limpede de zarzavat (sau
                             2 cuburi supă de zarzavat)
- 2 lingurițe unt
- o ceșcuță suc de roșii


Preparare:

Limba fiartă ine se taie cubulețe și se mai dă la foc in sucul de roșii.

Orezul se fierbe în supa de zarzavat apoi se amestecă cu untul rămas.

Se aranjează plat pe farfurie.
Se toarnă limba cu sos peste orezul din farfurie.

In prepararea sosului putem adăuga un buchețel de brocoli iar la final, putem adăuga puțină brânză rasă și pătrunjel.



petite  pause  repasPoftă bună  !


 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu