marți, 7 februarie 2012

MANICHIURĂ ACASĂ.....ECONOMIE DE TIMP ȘI BANI

Visați la o manichiură frumoasă ? 

Nu aveți timp  pentru a merge la un salon de frumusețe ? Și...poate nici banii necesari...ținând cont de vremurile acestea aprige ...?

Vă propun să faceți o încercare și poate chiar și reușiți (eu am reușit...dar nu de prima dată ) .  Am găsit pe un blog al unei frumoase rusoaice și vă împărtășesc și vouă metoda...doar puțină răbdare să aveți.La sfârşitul metodei noastre unghiile voastre vor putea arăta așa :
Dacă sunteţi mulţumite de ceea ce vedeți, atunci este timpul să  începem.

În lista lucrurilor de care vom avea nevoie apar :  - o cană cu apă, 
            - câteva culori
 de ojă            

            - scobitoari (obișnuite) 
Aceasta este, în general, întreaga listă.Înainte de a începe procedura ce trebuie urmată pas cu pas, trebuie să menționez că unghiile trebuiesc să fie date cu ojă cu culoarea de bază, culoarea pe care o alegeți ca să predomine. Apoi un alt lucru foarte important, unghiile date deja cu ojă trebuie să fie foare bine uscate - de acest lucru depinde reușita operației.

În imaginea de mai jos, vedeți, unghiile sunt date deja cu ojă și bine uscate.


 


Apoi focusați-vă asupra cănii cu apă în care veți picura ojă de o anumită culoare, pe care ați ales-o după cum vă place (sper că urmăriți fotografiile).


Apoi, ușor, adăugați a doua culoare 
aleasă.Se amestecă cu o scobitoare.Se scufundă unghiile în apă, dar vă reamintesc, baza culorii date deja pe unghii trebuie să fie foarte bine uscată.

Cu o scobitoare se amestecă apa din jurul degetului.

 

Se scoate degetul din apă și se elimină cu grijă surplusul de culoare nedorit ( de pe marginea unghiei, evident - aici puteți folosi un bețișor de urechi) și se lasă să se usuce.
Vom efectua  la fel pentru toate celelalte unghii.


Când operațiunea s-a sfârșit lăsăm suficient timp ca să se usuce și dăm cu lac transparent.

NB
 : Dacă tot facem economii, ar fi indicat să folosiți un lac și ojă de bună calitate căci lucrul cu apa necesită o marcă bună care să nu se amestece atunci când picurăm oja în căniță. 

Îmi place să cred că voi sunteți mai îndemnatice decât mine și reușiți din prima încercare.

Ne mai auzim, frumoaselor !


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu