duminică, 13 mai 2012

FERME DE LAVANDĂ - PROVENCE - FRANȚA


Domenii
vaste cultivate cu lavandă se întind sub cerul albastru din Provence - FRANȚA - și aceasta nu este o poveste pentru turişti, ci realitatea pe care o puteţi vedea cu ochii voștri dacă cumva veți ajunge în Provence în timpul verii.

Deși există în fiecare grădină lavandă, în Provence vorbim despre fermele de lavandă care sunt incluse în traseele turistice.Lavanda este cultivată în special în partea de nord a departamentului  Provence: Drôme Provençale, Haute Vaucluse şi Alpes de Haute Provence.

Veți putea vizita și fotografia superbe câmpuri de lavandă, simți aroma lor inconfundabilă și poate....cine știe, cineva se va încumeta să încerce și la noi o cultură de lavandă dacă tot avem terenuri....știți dumneavoastră cum. Mă gândeam poate la Banat, Oltenia și Dobrogea, unde clima este mai blândă.
Florile de lavandă apar la sfârșitul lunii iunie până în august și se colectează începând cu sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lui august.
Lavanda (Lavandula officinalis) are în jur de 39 de specii și face parte din familia Lamiaceae ( alături de mentă).

Native din regiunea mediteraneană până în Africa tropicală și regiunile sud-estice ale Indiei. Se cultivă în grădini dar se întâlnesc și în sălbăticie în Insulele Canare, Nordul și Estul Africii, sudul Europei și Mediterana, Arabia și India.


                            

6 comentarii :

 1. Superbe imagini . Felicitari pentru postare !!!
  Eu am vazut o cultura dar modesta , posibil 1 ha in zona Turda

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru vizită și pentru aprecieri. Mă bucur că s-a gândit și la noi cineva la asta - se pare că sunt foarte căutate în vest. Mă gândeam și eu la o astfel de cultură dar cu fondurile ....europene sau nu...de unul singur nu știu ce șanse sunt. Îi doresc din tot sufletul, mult noroc și reușită curajosului de lângă Turda.
   Sărbători fericite alături de cei dragi și Doamne-ajută tuturor !

   Ștergere
 2. FELICITARI PENTRU TOT CE ATI REALIZAT AICI.. EXCELENTE PAGINI ..!
  TOATE CELE BUNE...CU STIMA !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult, Victoria, pentru vizită și aprecieri....Nu-i mare lucru, îmi ocup și eu timpul arătând celor din jur lucruri care-mi plac și care mă interesează și mă bucur când gândurile mele găsesc ecou. Am fost tentată câteodată să mai și...”trăncănesc ” pe blog dar...asta face mai toată lumea, nu ? Vorbim, vorbim și sperăm că ne aude cineva; de auzit ne aude dar cine ne ascultă ? Așa că am hotărât doar să împart din frumosul lumii cu ceilalți. Îți mulțumesc pentru constanta ta încurajare . Cu mult drag și prietenie !

   Ștergere
 3. sant superbe pozele,imi doresc si eu o cultura de lavanda,sper sa reusesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamne-ajută ! Îți doresc din tot sufletul să reușești ! Am înțeles că dacă cel care cultivă lavanda are și posibilitatea de a obține uleiul de lavandă (materia primă pentru restul), câștigul este infinit mai mare. Sincer, îți doresc să reușești, să ne mai ridicăm și noi, câte unul, câte unul....dar contează.

   Ștergere