sâmbătă, 30 iunie 2012

ARHITECTURĂ - CHINA -Proiectul ”Urban Forest” de la MAD ArchitectsНебоскреб "Городской лес" (6 фото)Bănuiesc că nimeni nu se miră de ingeniozitatea arhitecților și constructorilor chinezi - fie și numai pentru că toți știm câte ceva despre Marele Zid Chinezesc, nu-i așa ?


Ei bine, niște arhitecți inteligenți și curajoși din Chongqing, au lansat proiectul ”Urban Forest” (Pădurea urbană). Ei aparțin grupului de arhitecți de la MAD ARCHITECTS și tocmai au primit și un premiu pentru o altă lucrare a lor - mai exact două turnuri ( zgârie nori) din Canada.


Să revenim la Proiectul ”Urban Forest” - și după cum veți vedea în imaginile de mai jos, unde este alăturată și o stampă chinezească pentru a ilustra mai bine conceptul lor, este vorba , - spun ei - de o prelungire logică a peisajului muntos al țării ( din zona Beijing), pe care îl aduc în spațiul urban și....îl așează pe verticală. Este un zgârie cu o structură cilindrică în centru, de la care pleacă fiece etaj,  cu multă sticlă și multe curburi, care combină sațiul dens de viață urbană cu o curgere naturală de...plus organic (de verdeață) pe verticală

Небоскреб "Городской лес" (6 фото)

Небоскреб "Городской лес" (6 фото)
Небоскреб "Городской лес" (6 фото)
Небоскреб "Городской лес" (6 фото)
Небоскреб "Городской лес" (6 фото)
Visit: http://www.i-mad.com/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu