miercuri, 6 iunie 2012

CASCADELE HUANGLONG - CHINA



 
Cascadele  Huanglong - zonă denumită și ”Văgăuna  Dragonului galben”. Acesta   este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Planetă. Natura a creat aici un peisaj de basm.




Este renumit pentru lacurile sale colorate, munții înzăpeziți și pădurile unde nu a intervenit mâna omului. Întreaga zonă a lacurilor Huanglong este cunoscută și sub denumirea de ”Tărâmul zânelor”





Această zonă  a fost inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO în 1992.





Zonă pitorească se află în cantonul Songpan, în partea de nord-vest a  provinciei Sichuan şi cuprinde Valea Huanglong şi Muni.




Peisajul major este concentrat în Valea lungă de 3,6 km a Huanglong care include zăpadă ce  îmbrăcă vârfurile munților şi gheţari în partea estică a  Chinei. Datorita straturilor de calciu ce formează adevărate depozite  carbogazoase , valea seamană cu un dragon de aur , de unde și denumirea.  De-a lungul văii sunt împrăştiate numeroase iazuri colorate de diferite dimensiuni si forme, care sunt presărate cu depozite de  calcar de culoare galbenă și care dau apei o nuanță stralucitoare , aurie,  în ​​lumina soarelui părând  un dragon de aur  Astfel, acesta a fost numită  "Valea Huanglong"  sau Valea Dragonului Galben sau  Văgăuna Dragonului de Aur.





Huanglong zona de interes Scenic şi istoric este renumit pentru formațiunile sale travertine deosebite (TRAVERTÍN s. n. Tuf calcaros care se poate lustrui ca marmura și care se folosește ca piatră de construcție. – Din fr. travertin, it. travertino.- DEX)




Peisajul travertin care deține iazuri pline de culoare, plaje, lacuri, izvoare, cascade și peșteri având ca fundal pădurile virgine reprezintă cu adevărat un ținut de basm și este pe primul loc în China ca frumusețe, măreție și renume .



Iazurile sunt limpezi precum cristalul și se oglindește întregul cer în ele, florile luxuriante, fluturi și ciripitul păsărilor fac un loc neegalat în peisajul Chinezesc fiind o atracție permanentă pentru turiștii din întreaga lume.


Tot aici se găsesc temple și statui ale lui Budha.



Păstrarea și îngrijirea acestui ecosistem poate fi un exemplu : aici vom putea vedea și animale protejate cum ar fi ursul Panda gigant și maimuța ”cârnă” Sichuan.




Frumuseţea Huanglong este dincolo de cuvintele simple și  aveţi nevoie să  vedeți în persoană pentru a aprecia cu adevărat aceast ”Tărâm al zânelor ” de pe Pământ.