marți, 19 martie 2013

MAX LUCADO - MAXIME / CITATE INSPIRAȚIONALE




MAX LUCADO s-a născut în 1955 și este un autor foarte citit și deci, bine vândut, și este predicator la Biserica Oak Hills din San Antonio, Texas, Statele Unite. A scris aproape 100 de cărți care s-au vândut în 80 de milioane de exemplare. A primit Medalionul de Aur al Cărții Creștine.

A predicat timp de peste 20 de ani la biserica Oak Hills dar din 2007 lucrează cu co-pastorul Randy Frazee din pricina unor probleme de sănătate (inimă) și s-a dedicat mai mult scrisului. A îndeplinit și muncă de misionariat în Brazilia, timp de cinci ani. Are trei fiice împreună cu soția sa Denalyn.


Poate că mulți ați citit sau i-ați ascultat predicile, dar pentru cei care vor citi pentru prima oară câteva din maximele și citatele sale, veți înțelege de ce este atât de citit și îndrăgit.


A primit numeroase distincții și se află pe multe liste nominalizat ca cel mai bine - vândut - în topul lucrărilor cu conținut creștin și inspirațional.







Credința nu înseamnă că Dumnezeu va face ceea ce tu îi ceri. Credința este comvingerea că El va face ce este drept.

religion

Tu ești un unicat. Dumnezeu te-a făcut pe tine și apoi a spart matrița.

religion

Iartă și dăruiește ca și cum ar fi ultima ta șansă ca să faci asta. Iubește ca și când n-ar mai fi un ”mâine” și...când acest ”mâine” a sosit, iubește din nou.

religion

Iertarea înseamnă să descui o ușă eliberând pe cel ce ți-a greșit. Vei realiza că și tu erai prizonier.

religion

Când te vei afla la sfârșitul zilelor tale, ce-ți vei dori ?

religion

Vei îmbrățișa diploma de absolvire frumos înrămată și agățată pe peretele din camera ta ? Vei cere să fi dus în garaj ca să te așezi la volanul mașinii tale pentru o ultimă dată ? Vei găsi alinare recitindu-ți situația financiară ? Sigur că nu ! Cei care vor conta pentru tine atunci, vor fi oamenii. Dacă atunci relațiile cu ei vor fi cele mai importante, n-ar trebui să fie și acum ?

religion

Tu nu ai fost un accident. Tu nu ai fost un produs în serie. Tu nu ești un produs al unei linii de asamblare. Tu ai fost planificat în mod deliberat, dăruit într-un mod special și așezat cu dragoste pe Pământ de către Maestrul Artizan.

religion

Dumnezeu te iubește exact așa cum ești, dar El refuză să te lase în acest fel. El dorește ca tu să fii exact ca Iisus.

religion

Dacă Dumnezeu ar avea un frigider, fotografia ta ar fi lipită pe ușa lui. Dacă El ar avea un portofel, ar pune fotografia ta în el. El îți trimite flori în fiecare primăvară și un răsărit de soare în fiecare dimineață. Confruntă-le, prietene ! Dumnezeu te iubește enorm de mult !

religion

Coboară-ți standardul așteptărilor de la lumea aceasta. Pe Pământ nu-i Raiul așa că nu te aștepta să fie !

religion

Fii copil ! Chicotește ! Alintă-te ! Înmoaie-ți biscuiții în lapte ! Trage un pui de somn ! Spune ”îmi pare rău” de fiecare dată când greșești față de cineva. Vânează un fluture. Fii din nou copil !

religion

Când tu sau eu, luăm o întâmplare ca fiind un dezastru absolut, pentru Dumnezeu poate fi un nfapt minor care va trece curând. El vede viețile noastre tot așa cum noi vedem un film după ce am citit cartea. La cinema, când ceva rău se întâmplă, simți cum cei de lângă tine tresar, speriați. Absolut toți, mai puțin tu. De ce ? Pentru că tu ai citit cartea și știi că eroii cei buni vor reuși în final. Dumnezeu îți vede viața cu aceeași încredere și calm cum ai văzut tu filmul.
Numai că...El nu doar că a citit cartea: El a scris-o !

religion

Domnul spune: amintește-ți că ești special. Eu te-am făcut ! Și Eu nu fac greșeli.

religion

Natura este primul misionar al lui Dumnezeu. Acolo unde nu există o Biblie, sunt stelele strălucitoare. Acolo unde nu sunt predicatori există primăvară. Dacă cineva nu are nimic decât natura, atunci natura îi va fi suficientă pentru a-i dezvălui și pentru a-i ”vorbi” câte ceva despre măreția lui Dumnezeu.

religion

Chiar dacă nu înțelegi cum lucrează Dumnezeu, cu siguranță știi totuși că lucrează.

religion

Nu trebuie să rămâi prizonierul trecutului tău. Există o Voce a destinului tău. Tu ai ceva de zis în viața pe care o trăiești. Ai alegeri de făcut în drumul pe care-l parcurgi.

religion

Nici o persoană nu trebuie , la începutul fiecărei zile, să iasă în lume și să se confrunte cu viața, nu înainte de a fi îngenunchiat sub cruce ca să primească iubirea lui Dumnezeu.

religion

Pentru cei care sunt iubiți, un cuvânt afectuos este o frimitură dar pentru cei înfometați de iubire, un cuvânt afectuos poate însemna un adevărat festin.

religion

Îți poți imagina o viață fără temeri ? Ce-ar fi dacă, în loc de teamă, reacția ta implicită la toate amenințările exterioare ar fi credința ?

religion

Nu este vorba despre a câștiga sau a pierde. Este vorba despre dragoste și respect.

religion

Cheia succesului este asta: înfruntă-ți problemele de azi cu puterea pe care o ai azi. Nu începe azi să-ți înfrunți problemele de mâine. Astăzi încă n-ai puterea zilei de mâine. Pur și simplu, azi ai suficientă putere doar pentru problemele de azi.

religion

Chiar dacă nu suntem capabili să-I înțelegem scopurile sau planul, Domnul Dumnezeu este în ceruri pe Tronul Său și în deplin Control al Universului și al vieților noastre.

religion

Nu măsura înălțimea muntelui; vorbește cu Acela care poate să-l mute.

religion

Dumnezeu este Domnul. El știe ce face. Atunci când nu-i poți zări lucrul mâinilor Sale, încrede-te în inima Lui.

religion

Chiar dacă nu vezi nimic, El lucrează pentru tine.

religion

Când Harul coboară asupra noastră, vinovățiile dispar.

religion

POT este de 100 de ori mai important de IQ.

religion

Nimeni nu poate face totul, dar fiecare poate face câte ceva.

religion

Spovedania este actul prin care-L invităm pe Dumnezeu să se plimbe prin grădina sufletului nostru. ”Este o piatră a lăcomiei, aici, Tată ceresc și n-o pot clinti. Și un pom al vinovăției lângă gard. Rădăcinile lui sunt lungi și adânci. Și mai am să-ți arăt un sol arid  și cu o crustă prea tare pentru semințele Învățăturilor Tale.

Semințele Învățăturii lui Dumnezeu cresc mai bine dacă solul este curat. Spovedania ne-a ajutat să primim sprijin de la Dumnezeu ca să curățăm solul inimii.

religion

Dumnezeu vrea ca noi să știm că suntem mântuiți pentru că persoanele salvate sunt oameni temerari care doresc să înfrunte lumea, neînfricați de consecințe, deoarece ei știu că, indiferent ce se întâmplă, ei vor avea viața veșnică.

religion

Oamenii se uită mai mult la felul în care acționăm și mai puțin ascultă la ce avem de spus.

religion

Dumnezeu ne vede cu ochii unui Tată. El ne vede defectele, erorile, eșecurile. Dar El vede, de asemenea, și valoarea noastră.

religion

Dumnezeu ne conduce. Dumnezeu va face lucrul potrivit la momentul potrivit. Și cât de important este asta pentru viața noastră !

religion

Filozofii pot dezbate sensul vieții. Este nevoie de Dumnezeu care să ne afirme sensul ei.

religion

Iisus se îngrijește personal de oamenii Săi. El personal vede nevoile noastre. Toți primim atingerea lui iisus. Toți experimentăm purtarea Sa de grijă.

religion

Singura greșeală este aceea de a nu-ți asuma riscul de a face greșeli.

religion

Nu vă faceți griji că nu aveți cuvintele potrivite, faceți-vă griji ca să aveți inima curată. Dumnezeu nu caută elocvența noastră ci doar onestitatea noastră.

religion

N-ai să poți ierta nimănui mai mult decât Dumnezeu ți-a iertat ție deja.

religion

Notează-ți asta: Dumnezeu te iubește cu o dragoste nepământească. N-o poți câștiga fiind un învingător. N-o poți pierde pentru că ești un perdant. Dar poți fi destul de orb ca să n-o vezi.






religion