duminică, 26 mai 2013

SOPHIE GENGEMBRE ANDERSON și superbele ei tablouri cu copii






Sophie Gengembre Anderson (1823-1810 March 1903)  a fost un artist britanic de origine franceză,  specializată în pictura  de copii și femei, de obicei, în mediul rural. Munca ei este uneori asociată cu mișcarea prerafaelită.

Sophie s-a născut la Paris, fiica lui Charles Gengembre, un arhitect, și soția lui englezoaică. Ea a avut doi frați, Filip și Henry P.

A fost în mare parte autodidact în artă, dar a studiat pentru scurt timp arta portretului cu Charles de Steuben în Paris, în 1843.

Familia a părăsit Franța pentru Statele Unite cu intenția de a scăpa de revoluția de la 1848, prima dată stabilindu-se în Cincinnati, Ohio, apoi Manchester, Pennsylvania, unde s-a întâlnit și s-a căsătorit cu artistul  britanic Walter Anderson.
În SUA, Anderson a lucrat inițial  portrete, inclusiv  a lucrat cromolitografii pentrude  Louis Prang & Co

În 1854 Sophie și soțul ei s-au mutat la Londra, unde Sophie și-a expus lucrările la Academia Regală.
S-au întors la New York în 1858, apoi s-a stabilit la Londra din nou în jurul 1863. În 1871, s-au mutat pe insula Capri din motive de sănătate, dar Sophie a continuat să-și trimită  lucrările la Londra pentru expoziții. După un timp s-au întors definitiv în Anglia în 1894, stabilindu-se în Falmouth, Cornwall.
Lucrările lui Anderson au fost  expuse la numeroase expoziții, inclusiv Royal Academy, Societatea Regală a Artiștilor Britanici  (RBA), Institutul Britanic, Grosvenor Galerie (1878-1887) și multe galerii regionale din Anglia. Ea a expus,  de asemenea, în Statele Unite ale Americii , la Asociația Artiștilor Pittsburgh și la Academiei Națională de Design, New York.

Lucrările sale timpurii au arătat o mare atenție botanicii și alte detalii, în comun cu prerafaeliții.
Ea a murit la domiciliu în Falmouth, Cornwall în 1903. Soțul ei Walter a murit în același an.

Un record mondial -  prețul unui tablou al lui Sophie, intitulat „ Nici o plimbare astăzi” (îl veți vedea mai jos) a fost de 1 milion de Lire Sterline -  la Sotheby, Londra, în noiembrie 2008.



windfalls





the-turtle-dove




a-new-friend




the-time-of-the-lilacs






”Nici o plimbare astăzi ”- tabloul vândut cu 1 milion de Lire Sterline în 2008












foundling-girls-in-their-school-dresses-at-prayer-in-the-chapel









































christmas-time-heres-the-gobbler