sâmbătă, 15 iunie 2013

HENRY JOHN YEEND KING 1855 - 1924


Henry John Yeend King a fost un important  peisagist  victorian. El s-a născut în Londra pe 21 august 1855 și și-a inceput educatia ca  băiat de cor la Temple Church (Biserică)


El și-a continuat studiile la Școala de filologie apoi, ca ucenic al lui O'Connor, la Școala pictorilor pe stică de la St.Bernes - Londra, timp de trei ani. După această ucenicie, și-a continuat studiile artistice cu pictorul victorian William Bromley și apoi a plecat la Paris unde a studiat cu Leon Bonnat și Fernand Cormon. Formarea sa academică de la Paris a avut o certă influență asupra stilului său prin precizia cu care a pictat figurile și peisajele (realiștii francezi)Yeeed King a trăit în marea majoritate a vieții sale la Londra dar a întreprins călătorii în Franța ca și de-a lungul Angliei. Majoritatea picturilor sale descriu fete la fermă (având pe fiica sa ca model în majoritatea cazurilor), la locul de muncă sau odihnindu-se, aidoma realistului francez Julien
Dupré, sau peisaje liniștite, cu grădini sau cabane .


În 1881 s-a căsătorit cu Edith Lilian Atkinson, fiica lui TL Atkinson (gravor mezzotinto), și au avut o fiică - Lilian (care a devenit  artist). Yeend King a fost un artist de important și influent și a fost remarcat de către London Times într-un articol pe 06 iunie 1924 .


A făcut parte din Societatea Regală a artiștilor plastici (ales 1879) și membru al Institutului Regal de Acuarelă (1886 - vicepreședinte) A mai făcut parte din multe alte asociații ale pictorilor. Lucrările sale au ajuns în expoziții din întreaga Europă și Statele Unite ale Americii, câștigând medalii la Paris, Berlin și Chicago.El a murit pe 10 iunie 1924 la vârsta de 68 de ani.

 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu