miercuri, 22 ianuarie 2014

TRIBUNAL SHARIA în IRAN - SHARIA - Legea Islamică și câteva exemple de pedeapsă









Legea SHARIA este corpul de legi Islamice. Termenul înseamnă „cale” și este cadrul legal prin care sunt reglementate unele aspecte particulare ale vieții publice pentru cei ce trăiesc într-un sistem juridic bazat pe Islam.

SHARIA se ocupă de toate aspectele vieții de zi cu zi, inclusiv în politică, economie, sistemul bancar, drept comercial, drept contractual, sexualitate și probleme sociale.

Nu este un sistem strict de legi, este mai mult un sistem de legi bazat pe Coran, pe secole de dezbatere a diferitelor aspecte, pe interpretare și precedente.

Am auzit de multe ori, chiar la noi, oameni supărați că anumite lucruri rele se tot repetă și care invocau această lege - neîndoielnic, doar auzind și nu știind foarte multe (cum nici eu nu știu dar am încercat să mă informez), mai ales pentru cei care fură în mod repetat, chiar după ce și-au ispășit o pedeapsă pentru aceasta.

Am găsit câteva imagini  ale unui Tribunal Sharia din Iran - pe care vi le prezint mai jos și....zic să vă mai gândiți puțin când vorbiți despre tăierea mâinii, care, nu se mai aplică nici măcar în Iran - din motive ....„umanitare” se taie „doar” câteva degete.

Pentru mai multe informații, pentru cunoscătorii de limbă angleză, vizitați adresele de mai jos.


surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

http://simple.wikipedia.org/wiki/Sharia_law


http://www.liveinternet.ru/users/mevara/post258748722/







Aici aveți imaginea unui tânăr de 29 de ani care, potrivit Legii Sharia este pedepsit pentru furt și afilierea la o bandă prin tăierea a trei degete cu o mașină specială.

























Un alt infractor a fost supus - potrivit aceleiași legi - la  biciuirea publică pentru consumul de alcool. Sharia include 80 de lovituri de bici pentru consumul de alcool sau droguri. Din 1979, când revoluția islamică a avut loc în Iran, este o interdicție - adică strict interzis - pentru comerțul cu alcool și utilizarea sa.

























Potrivit tot Legii Sharia, flagelarea este prevăzută pentru bărbați și femei - 80 de lovituri de bici.(pentru cei necăsătoriți) pentru adulter.
Pentru adulter (atât femei cât și bărbați) dar căsătoriți se proceda la lapidare (uciderea prin lovirea, azvârlirea cu pietre). În ultimii ani, tot din...„motive umanitare” s-a renunțat la lapidare (uciderea prin azvârlirea cu pietre în vinovat) și acum aceștia sunt condamnați la spânzurătoare.


Aveți aici imagini ale unor persoane biciuite - deci adulter, ei nefiind căsătoriți (cum s-ar spune la noi, care trăiesc în concubinaj sau simpli prieteni). Bine, acum lucrurile sunt mult mai nuanțate și de aceea vă rog să consultați Wikipedia. Dar vă rog să rețineți că - așa cum vedeți în imagini - toate pedepsele se aplică în public.




http://www.liveinternet.ru/users/mevara/post258748722/