sâmbătă, 1 februarie 2014

GOGOȘI UMPLUTE CU BANANE













INGREDIENTE PENTRU ALUAT:



- 300 g lapte
- 1 pachet drojdie
- 3 linguri de zahăr
- 50 g unt sau margarină
- 1 ou
- 1 linguriță de sare
- 500 g făină
- 1 litru ulei pentru a prăji gogoșile


- 1 banană sau orice alt fruct (ananas, caise etc. ) proaspete sau pot fi și
din compot (dar cu mare grijă alese, fructul
trebuie să fie sănătos și tare)










Aluatul nu trebuie să fie tare dar nici slab ca pentru clătite. Se pune la căldură, ca să crească.
Urmăriți imaginile următoare ca să lucrați mai ușor.





Când aluatul a crescut, se taie ca de grosimea și mărimea unui salam, se rulează  și se taie apoi în bucăți.




Se presară apoi făină și se întind cu sucitorul , așa ca în imagine.






Facem un cerc din aluat, apoi umplem cu fructul respectiv, pe care am presărat puțină scorțișoară

Dacă folosim mere proaspete sau banana, ele pot fi călite puțin înainte de a fi folosite ca umplutură.




Peste toate acestea, punem un alt cerc din aluat - asemănător cu primul.





Pentru ca marginile să fie foarte bine lipite și pentru a avea o formă frumoasă, folosim un pahar (a cărui gură a fost presărată cu făină sau s-a scufundat puțin în apă - ca să nu se lipească) și apăsăm, răsucind puțin până marginile se desprind, păstrând o formă frumoasă.







Într-o tigaie adâncă sau chiar o oală, se pune foarte mult ulei (aproape întreg litrul de care vorbeam la ingrediente) și când s-a încins foarte bine, se pun gogoșile. Trebuie să fiți atente (atenți) ca ele să fie rumene pe ambele părți pentru că altfel vor fi arse la exterior și crude în interior - așadar, uleiul trebuie foarte bine încins și gogoșile se întorc de mai multe ori pe ambele părți.

Când se scot, se pun pe un prosop (de hârtie) pentru ca surplusul de ulei să se scurgă bine.








Se servesc stropite cu zahăr pudră.







    Poftă bună !


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu