sâmbătă, 28 februarie 2015

MACAROANE / SPAGHETE CU CIUPERCI ÎN SOS TOMAT - și varianta pentru zile de post




MACAROANE CU CIUPERCI

ÎN  SOS  TOMAT


INGREDIENTE:

- 400 g macaroane,
- 500 g ciuperci,
- 50 g unt (sau ulei - de post)

PENTRU SOS:

- 500 g roșii,
- 1 lingură unt (sau margarină),
- 1/2 linguriță piper pisat

PREPARARE

Macaroanele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, circa 20 minute. Se scurg, se limpezesc cu apă rece, se pun într-o cratiță, se adaugă
untul (margarina) și ciupercile tocate și prăjite. Se pune sare după
gust și se amestecă bine.

Din roșii, zahăr, sare, piper și puțin unt (margarină) se face un
sos care se toarnă peste macaroane sau se servește separat.

Vasul cu macaroanele astfel pregătite se dă la cuptor timp de
20 de minute. Se servesc calde.

Rețeta se poate folosi și cu spaghete în locul macaroanelor.