vineri, 31 august 2018

COPANE DE PUI PANE MARINATE CU IAURT


kurica-s-hrustyaschei-korochkoi-new (594x499, 152Kb)





COPANE  DE  PUI PANE  MARINATE  CU IAURT


Această delicioasă rețetă este recomandată atât adulților cât și copiilor .

Copanele de pui prăjite merg cu aproape orice garnitură alături. Se pot prepara în mai multe moduri, dar nu este nimic complicat - în rețeta de mai jos, pulpele inferioare se marinează în iaurt și se fac pane.

INGREDIENTE:

•4 - 6 pulpe de pui, partea de jos

•1 borcan iaurt 

•1 linguriță boia de ardei

•1 linguriță rozmarin

•sucul de la o jumătate de lămâie

•pesmet

•sare

•piper

•ulei pentru prăjit (de preferat de măsline)


PREPARARE:

Se îndepărtează pielea și pulpele de pui se pot cresta, dar fără să tăiem prea adânc carnea. 

Într-un castron se pune iaurtul și se amestecă cu sare, piper, rozmarin tocat mărunt, boia de ardei și sucul de lămâie. Se adaugă această compoziție peste pulpele de pui, acoperindu-se complet. Se acoperă vasul și se lasă la marinat timp de 1 oră. 

Scoateți copanele și treceţi-le prin pesmet. 

Într-o tigaie se toarnă ulei și se lasă la încălzit. 

Când uleiul este fierbinte, putem pune copanele de pui la fript. Temperatura uleiului nu trebuie să fie mai mare de 150 C- 200 grade C / 300 F- 400 F. Există riscul ca pulpele să capete crustă pe exterior, dar să nu fie gătite suficient în interior.

Copanele de pui se prăjesc timp de aproximativ 5 minute sau mai mult, apoi se scot și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. 

Se condimentează cu sare și se lasă să se răcească pentru câteva minute. 

Se servesc cu orice garnitură alături.

This Is The Best Drumstick Recipe I’ve Ever Tried! Just In Time For Football Season!
Poftă bună !