luni, 27 mai 2013

UN DRAPEL MARE CÂT INIMA NOASTRĂ DE ROMÂNI !





gif drapeau





Romanian flag




Sunt încă profund emoționată de acest eveniment și de tot ce a implicat...





Mă gândeam și la ambii mei bunici care se odihnesc acum întru Domnul - Bădescu Ion și Lăuneanu Ion - ambii au fost pe front, povesteau cu simplitatea omului cu adevărat măreț, despre pericole dar nici unul nu spunea că alții, cu bani, au scăpat de război sau....Înțelegeți ce spun ? Mă refer la nimicurile noastre (în comparație cu un război, toate sunt nimicuri) în care eșuăm și toți ceilalți sunt de vină...





Și după război....au fost închiși pentru că erau „țărăniști” și chiaburi și...

gif drapeau


Bunicile mele, Bădescu Ioana și Lăuneanu Sofia, și-au crescut copiii, și-au așteptat bărbații, și-au crescut nepoții și....au continuat să-și aștepte bărbații....




Să știți că nu spun cuvinte goale cei ce vorbesc despre înțelepciunea oamenilor simpli, curați, înțelepți de la Dumnezeu. Oricât aș face, oricâte diplome aș avea, niciodată nu mă voi ridica la nivelul lor pentru că au avut o tărie de caracter și au crezut fără șovăire în Dumnezeu și menirea lor.


gif drapeau


Și părinții mei, Ioana și Alexandru (care și ei sunt în Grădina Raiului) care dincolo de învățăminte, mi-au fost exemple.


gif drapeau


Nu totdeauna mă ridic la nivelul așteptărilor lor, nici la nivelul propriilor mele așteptări, dar doresc să spun, că adânc, în inima lui, fiecare român este un erou și acționează ca un erou. Sunt atât de multe exemplele...gândiți-vă, o clipă, în sufletul vostru, câți oameni pe care nu i-ați cunoscut, v-au întins o mână de ajutor, v-au făcut să zâmbiți într-o zi grea (și ce este mai greu decât a ridica moralul și-a mângâia sufletul unui necăjit ?), câți v-au făcut mici complimente în momente când acasă lucrurile mergeau mai greu ?




Dacă fiecare dintre noi suntem speciali și eroi în ochii lui Dumnezeu, de ce noi ne privim altfel ?





Vă iubesc și vă prețuiesc nespus de mult, dragii mei români - ce ziceți ? Ridicăm privirea și ne purtăm ca niște adevărați eroi ce suntem ? Nu de mâine, chiar de acum !



gif drapeau



World's biggest flag in Romania




gif drapeau




duminică, 26 mai 2013

SOPHIE GENGEMBRE ANDERSON și superbele ei tablouri cu copii






Sophie Gengembre Anderson (1823-1810 March 1903)  a fost un artist britanic de origine franceză,  specializată în pictura  de copii și femei, de obicei, în mediul rural. Munca ei este uneori asociată cu mișcarea prerafaelită.

Sophie s-a născut la Paris, fiica lui Charles Gengembre, un arhitect, și soția lui englezoaică. Ea a avut doi frați, Filip și Henry P.

A fost în mare parte autodidact în artă, dar a studiat pentru scurt timp arta portretului cu Charles de Steuben în Paris, în 1843.

Familia a părăsit Franța pentru Statele Unite cu intenția de a scăpa de revoluția de la 1848, prima dată stabilindu-se în Cincinnati, Ohio, apoi Manchester, Pennsylvania, unde s-a întâlnit și s-a căsătorit cu artistul  britanic Walter Anderson.
În SUA, Anderson a lucrat inițial  portrete, inclusiv  a lucrat cromolitografii pentrude  Louis Prang & Co

În 1854 Sophie și soțul ei s-au mutat la Londra, unde Sophie și-a expus lucrările la Academia Regală.
S-au întors la New York în 1858, apoi s-a stabilit la Londra din nou în jurul 1863. În 1871, s-au mutat pe insula Capri din motive de sănătate, dar Sophie a continuat să-și trimită  lucrările la Londra pentru expoziții. După un timp s-au întors definitiv în Anglia în 1894, stabilindu-se în Falmouth, Cornwall.
Lucrările lui Anderson au fost  expuse la numeroase expoziții, inclusiv Royal Academy, Societatea Regală a Artiștilor Britanici  (RBA), Institutul Britanic, Grosvenor Galerie (1878-1887) și multe galerii regionale din Anglia. Ea a expus,  de asemenea, în Statele Unite ale Americii , la Asociația Artiștilor Pittsburgh și la Academiei Națională de Design, New York.

Lucrările sale timpurii au arătat o mare atenție botanicii și alte detalii, în comun cu prerafaeliții.
Ea a murit la domiciliu în Falmouth, Cornwall în 1903. Soțul ei Walter a murit în același an.

Un record mondial -  prețul unui tablou al lui Sophie, intitulat „ Nici o plimbare astăzi” (îl veți vedea mai jos) a fost de 1 milion de Lire Sterline -  la Sotheby, Londra, în noiembrie 2008.



windfalls





the-turtle-dove




a-new-friend




the-time-of-the-lilacs






”Nici o plimbare astăzi ”- tabloul vândut cu 1 milion de Lire Sterline în 2008












foundling-girls-in-their-school-dresses-at-prayer-in-the-chapel









































christmas-time-heres-the-gobbler