miercuri, 31 iulie 2019
MOBILA - DESIGN DE INTERIOR
luni, 29 iulie 2019
duminică, 28 iulie 2019
LA ȚARĂ - de Artur Stavri
|
DECORATIUNI INTERIOARE CU PLANTE
sâmbătă, 27 iulie 2019
COTLET DE PORC ÎN SOS DE MIERE
|
BOMBOANE TIP RAFFAELLO preparate în casă
BOMBOANE TIP RAFFAELLO
preparate în casă
Bomboane de casă, tip Rafaello, cu unt, ciocolată, cocos, alune și migdale, delicios desert, aspectuos și rapid
INGREDIENTE
• -250 g unt
• -75 g zahăr pudră (sau indulcitor după rafală)
• 150 g nuca de cocos rasa
• -vanilie dupa rafală
• -100 g alune de padure sau migdale intregi, brut sau prajite, dupa preferinta
Se amestecă untul, la temperatura camerei, cu zahăr pudră, vanilie și jumătate din nuca de cocos până se formează un aluat.
Se dă la rece 30 de minute, apoi se rup bucăți mici, cât o bomboană, se pune în mijloc o alună sau o migdală, se formează rotundă și se rostogolește prin nuca de cocos.
Se procedează la fel până se termină întreaga compoziție.
BOMBOANE RAFFAELLO CU NAPOLITANĂ
INGREDIENTE:
- 2 foi de napolitane cu aromă de vanilie
- 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 200 g nucă de cocos
- 200 g lapte praf
- 1 pachet de unt
- 100 g migdale întregi
PREPARARE :
Untul se mixează cu zahărul pudră până obținem o spumă, urmează laptele praf, fulgii de nucă de cocos și cele 2 foi de napolitane mărunțite. Pasta obținută se lasă să se odihnească 30 de minute la frigider.
Următoarea etapă este modelarea bomboanelor.
Luăm din pastă o lingură și-i punem în mijloc o migdală, formăm bile pe care le tăvălim prin nuca de cocos.
Procedăm asemănător pentru fiecare bomboană în parte.
|
PASTE CU TON
PASTE CU TON
INGREDIENTE :
200 gr spaghete / penne
1 conservă ton în ulei de măsline
250 ml sos roșii
3 căței usturoi
2 linguri ulei măsline
sare, piper
busuioc, oregano
MOD DE PREPARARE :
Fierbem pastele conform indicațiilor după ambalaj.
Cât fierb pastele pregătim sosul. Punem într-un vas uleiul de măsline și adăugăm usturoiul tocat mărunt. Il lăsăm doar cât să își elibereze aroma, nu îl lăsați să se ardă fiindcă va căpăta un gust amar.
Adăugăm sosul de roșii apoi condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano și fierbem sosul câteva minute.
Când sosul este legat adăugam tonul bine scurs și amestecăm.
Lăsăm încă jumătate de minut.
Adăugăm pastele fierte și scurse de apă.
Amestecăm și adăugăm și puțin busuioc sau oregano tocat mărunt pentru un plus de prospețime.
Opțional putem adăuga deasupra parmezan ras. Chiar dacă nu pare cea mai fericită combinație, și în general la pastele cu ton nu se pune, unora le place gustul acestei combinații .
|
MODA DE VARA PENTRU DOAMNE 40 - 50......
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)