marți, 12 august 2014

SALATE



http://panthersmarket.com/wp-content/uploads/2013/10/Coleslaw-500.jpg


SALATĂ DE CRUDITĂȚI  (din Oltenia)



Ingrediente:

Varză dulce  -  1,50 Kg
Morcovi  -  400 g
Ceapă  -  300 g
Maioneză  -  400g
Roșii   -  300 g
Verdeață  -  1 legătură
Piper, sare

Mod de preparare:

Varza dulce se taie fideluță, morcovii se rad pe răzătoare, iar ceapa se taie mărunt, se sărează, se lasă să stea o oră, se stoarce și se trece printr-un jet de apă rece și se scurge bine.

Se amestecă componentele cu maioneză, piper și verdeață.

Se aranjează salata pe un platou și se decorează cu felii de roșii și verdeață.










http://www.ica.se/imagevaultfiles/id_32337/cf_1286/tapenade-349014.jpg

SALATĂ  DE  MĂSLINE




Ingrediente:

Măsline  -  200 g
Franzelă  -  150 g
Ulei  - 125 g
Lămâie  -  100g
ceapă  -  50 g


Mod de preparare:

Se scot sâmburi cu ajutorul unei lingurițe mici de scobit măslinele apoi se trec măslinele prin mașina de tocat. După măsline, se trece prin mașina de tocat franzela (miezul) care a fost înmuiată în apă și stoarsă bine.

Se adaugă uleiul care se pune puțin câte puțin și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Ceapa se toacă mărunt și se amestecă cu salata.

Se aranjează pe un platou și se ornează după dorință.








http://i1271.photobucket.com/albums/jj626/onceuponacuttingboard/RoastedAsparagusPotatoSalad2b.jpg

SALATĂ  MORENO  (rețetă italiană)



Ingrediente:

Mere   -  6oo g
Ciuperci (conservă)   -  300 g
Vârfuri de sparanghel    -  200 g
Țelină   - 200 g
Maioneză   -   400 g
Muștar   -  20 g
Lămâie   -  50 g


Mod de preparare:

Merele se curăță și se taie julien. Ciupercile se taie de asemenea julien. Vîrfurile de sparanghel se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească și se taie în feliuțe. Țelina se curăță și se rade pe răzătoarea de parmezan.

Se amestecă toate componentele și se adaugă maioneza ce a fost amestecată cu muștar și zeamă de lămâie.










SALATĂ  OLTENEASCĂ  DE  LINTE


Ingrediente:

Linte   -  500 g
ulei  -  50g
oțet (de 9 grade)   -  40 ml
mărar o legătură
sare


Mod de preparare :

Lintea se alege și se lasă să stea câteva ore în apă caldă. Se pune apoi la fiert în altă apă.

Când lintea este fiartă, se strecoară, se trece prntr-un jet de apă rece și se lasă să se răcească.

Se adaugă două linguri de oțet subțiat cu apă, uleiul, sarea și mărarul tocat și se amestecă bine.












SALATĂ  DE  PASĂRE

Ingrediente:

Carne de pui (fiartă)  - 250 g
Mere   -  120 g
Cartofi  -  1,200 Kg
Țelină   -  120 g
Maioneză   -   250 g
Coniac   -  60 ml
Sare, piper   -  după gust
Pătrunjel   - cca. o legătură

Mod de preparare:

Cartofii spălați, fierți și curățați de coajă, se taie cubulețe împreună cu merele (decojite), țelină crudă și 150 g carne de pasăre.

Se adaugă maioneza, sarea, piperul și coniacul. Se amestecă ușor, se aranjează pe platou și se presară deasupra restul de carne tocată și pătrunjelul mărunțit.

Se poate decora cu felii de ouă fierte.
La compoziție, unele persoane (iubitoare de gusturi mai exotice) adaugă și câteva stafide.








http://bit.ua/wp-content/uploads/2013/11/s41.jpg



SALATĂ DE ȚELINĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente:



Țelină   -   800 g
Muștar   -  50 g muștar
Maioneză   -   250 g
Sare, piper   -   după gust

Mod de preparare:

Se curăță țelina de coajă, se spală și se dă pe răzătoare. Se amestecă bine cu sare, piper, muștar și maioneză.

Se mai prepară și alte variante ale acestei salate - cu mere, morcov și fără maioneză (pentru cei cu probleme la ficat) iar altă variantă cu mere și nucă (miez de nucă).













Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu