marți, 17 ianuarie 2017

CORNULEȚE CU GEM ȘI NUCĂ - aluat fraged





CORNULEȚE  CU  GEM ȘI NUCĂ


Aluat - 250 gr margarina, 200 gr zahar, 250 ml apa minerala, 700 gr faina, 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, 20 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura -  250 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1 lamaie

Decor - zahar pudra vanilat

PREPARARE  ALUAT  

Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.
Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.
Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.
Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.

PREPARARE UMPLUTURA  

Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.

Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Imagini pentru cornulete cu nuca si gem