SALATA DE BROCCOLI
Ingrediente:
- o legatura mare de broccoli (daca o luati din piata, o puteti achizitiona la un pret decent), 1/4 de cana cu otet de orez (otetul de orez are un gust usor dulceag, se poate inlocui cu otetul de mere, autohton), sare, piper, 2 lingurite cu mustar Dijon (este un mustar iute, voi puteti folosi un mustar, de exemplu, cu hrean) si 1 capatana de usturoi zdrobita.
Preparare:
Acestea fiind zise, iata cum am pregatit salata. Legatura de broccoli se spala bine. Se desfac buchetele in bucatele mici. De la tulpina se indeparteaza partile lemnoase, folositi un cutit mic, ascutit. Tulpina se taie in fasii inguste. Se pune broccoli, tulpina si inflorescentele, intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, se la lasa pe foc cca 8 minute. Se incearca cu un cutit sau furculita. Dupa ce s-a inmuiat, se trece printr-un jet de apa rece, ii va pastra culoarea vie.
In tot acest timp, trebuie sa fie gata dressingul. Acesta se obtine din: otet, mustar,sare, piper si usturoi zdrobit.
Puneti broccoli intr-un bol, turnati peste el dressingul. Daca va place salata condimentata, puteti sa mai adaugati sare si piper.
O portie are cca 100 de calorii. Se poate servi atat calda, cat si rece.
SALATĂ DE BROCCOLI
Ingrediente:
1 buchet de broccoli (tulpina plus floare sau floreta)
100 de grame de masline
400 de grame de ciuperci proaspete
putin ulei de masline
sare
piper negru macinat si 1 ceapa uscata
dar se poate folosi si ceapa verde.
Preparare:
Broccoli se spala bine cu apa rece. Ciupercile se taie usor, in felii.
Se pune apa la fiert, cu sare. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga broccoli, se lasa sa fiarba doar 3-4 minute, apoi se scoate si se trece imediat prin jetul de apa rece sau se tine gheata peste broccoli. Ciupercile se fierb tot partial. Procedati asa daca nu aveti dispozitiv de fierbere la aburi.
Dupa ce ati fiert, partial, legumele ( ca sa le pastrati nutrientii), scurgeti-le de apa si dati-le deoparte. Tulpinile de la broccoli se taie marunt si se adauga in salata, intrucat si in aceasta parte din legume stau nutrienti.
Se adauga ceapa taiata marunt, maslinele, sare, piperul si uleiul. Se amesteca, se pot servi alaturi crutoane.
Ingredientele folosite pentru aceasta reteta de aperitiv sunt pentru circa 2 persoane, iar timpul necesar este de circa 15 minute.
SALATĂ DE IARNĂ CU BROCCOLI ȘI CONOPIDĂ
Ingrediente:
450 g mix legume congelat - broccoli, conopidă și morcov,
1 lingură unt,
3 linguri smântână,
1 lingură mărar verde tocat,
sare,
piper proaspăt măcinat.
Preparare:
Punem o oală cu apă rece la fiert.
Adăugăm un praf de sare în apă.
Când începe să clocotească adăugăm legumele congelate.
Fierbem pentru 5 minute.
Se scurg de apă.
Adăugăm untul și amestecăm bine să se topească.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Adăugăm smântâna și mărarul, după care amestecăm bine până la omogenizare.
Amestecăm ușor să nu se destrame legumele.
Servim ca atare sau ca și garnitură lângă fripturica preferată.
sursa:
http://www.petitchef.ro/
|
|
|
|
|
|