marți, 22 iulie 2014

Dulceață de pere cu coajă de lămâie și scorțișoară



106850728_DSCN4171 (554x418, 75Kb)

2013-11-07_005944 (438x5, 2Kb)

DULCEAȚĂ  DE  PERE  CU  COAJĂ  DE


LĂMÂIE  ȘI  SCORȚIȘOARĂ



INGREDIENTE:



- 1kg de pere cojite și tăiate cubulețe
- 1 kg de zahăr
- coaja de la 1 lămâie
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată




MOD  DE  PREPARARE :



Perele se spală și se curăță de coajă. Se taie în cubulețe potrivite și se pun în oala în care vor fierbe. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și apoi se adaugă zahărul peste ele.


Lăsăm așa vreo 2 ore cât să lase zeamă și apoi punem cratița la foc potrivit (musai să fie cu fund dublu, ca să nu aveți probleme cu prinsul de oală).


Fierbem ca orice dulceață. Când începe să se lege dulceața punem coaja de lămâie.




Dulceața se fierbe atât cât vă place. Mie, de exemplu nu-mi plac dulcețurile foarte rare, ce curg ușor de pe felia de pâine sau din clatite. Mie imi plac dulcețurile mai bine legate, care de altfel țin și mai mult.


Înainte cu vreo zece minute de a lua cratița de pe foc adaugați zeama de lămâie și scorțișoara.


Spor  la  treabă !



sursa:


http://prajituricisialtele.ro


2013-11-07_005944 (438x5, 2Kb)