DULCEAȚĂ DE PERE CU COAJĂ DE
LĂMÂIE ȘI SCORȚIȘOARĂ
INGREDIENTE:
- 1kg de pere cojite și tăiate cubulețe
- 1 kg de zahăr
- coaja de la 1 lămâie
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată
MOD DE PREPARARE :
Perele se spală și se curăță de coajă. Se taie în
cubulețe potrivite și se pun în oala în care vor fierbe. Se stropesc cu
puțină zeamă de
lămâie și apoi se adaugă zahărul peste ele.
Lăsăm așa vreo 2 ore cât să lase zeamă și apoi punem cratița la foc
potrivit (musai să fie cu fund dublu, ca să nu aveți probleme cu prinsul
de oală).
Fierbem ca orice dulceață. Când începe să se lege dulceața punem
coaja de lămâie.
Dulceața se fierbe atât cât vă place. Mie, de exemplu nu-mi plac
dulcețurile foarte rare, ce curg ușor de pe felia de pâine sau din
clatite. Mie imi plac dulcețurile mai bine legate, care de altfel țin și
mai mult.
Înainte cu vreo zece minute de a lua cratița de pe foc adaugați zeama de lămâie și scorțișoara.
Spor la treabă !
sursa:
http://prajituricisialtele.ro
|
|