miercuri, 10 iulie 2013

Castelul Nijō - Kyoto - JAPONIA








Castelul Nijo este format din două inele concentrice de fortificații, Palatul Ninomaru, ruinele Palatului Honmaru, diverse clădiri de sprijin și mai multe grădini. Suprafața castelului este de 275.000 de metri pătrați, din care 8.000 de metri pătrați sunt ocupați de clădiri.


În 1601, Tokugawa Ieyasu, fondator al Shogunatului Tokugawa, a ordonat ca toți seniorii feudali din vestul Japoniei contribuie la construcția castelului Nijo, care a fost finalizat în timpul domniei lui Tokugawa Iemitsu în 1626.

A fost construit ca reședința de la Kyoto a shogunilor Tokugawa.

Shogunatului
Tokugawa a folosit și Edo drept capitală, dar   Kyoto stă la originea Curții Imperiale.
Palatul Imprerial  Kyoto este situat la nord-est de Castelul Nijo .




Partea centrală sau donjonul a fost lovit de fulger și a ars din temelii în 1750.

In 1788, Palatul interior a fost distrus de un incendiu care a avut loc la nivelul întregului oras. Site-ul a rămas gol până când a fost transformat în locuința prințului în 1893 care s-a mutat aici de la Palatul Imperial.



În 1867, Palatul Ninomaru a fost scena  declarației lui Tokugawa Yoshinobu, care l-a returnat Curții Imperiale. Anul următor Cabinetul Imperial a fost instalat în castel. Palatul a devenit proprietatea imperială și a fost declarată un palat separat. În acest timp, nalba Tokugawa a fost eliminată de pe însemnele castelului și a fost înlocuită cu crizantema imperială.

În 1939, palatul a fost donat orașului  Kyoto și a fost deschis pentru public în anul următor.

În secolul XXI, taifunuri au provocat periodic  distrugeri și porțiuni de zid au fost smulse sau deteriorate în timp din pricina ploilor și vântului.



Zona castelului are mai multe grădini și livezi de cireși japonezi și prune.

Grădină
Ninomaru a fost proiectată de arhitectul peisagist maestrul Kobori Enshu. Această grădină  este situată între cele două inele principale de fortificații, lângă palatul cu același nume. Grădina are un iaz mare, cu trei insule, numeroase pietre și pini plasați cu grija caracteristică grădinilor japoneze.


Grădină Seiryu-ro este cea mai recenta parte din castelul Nijo. Acesta a fost construită în 1965 în partea de nord a complexului, ca o facilitate pentru primirea oaspeților oficiali ai orașului  Kyoto, și ca un loc de desfășurare  a  evenimentelor culturale. Seiryu-ro are două case de ceai și mai mult de 1.000. de pietre aranjate cu grijă.



sursă: http://en.wikipedia.org/wiki/Nij%C5%8D_Castle