Rețeta pas cu pas o vedeți în fotografiile care urmează.
Se fierb 3 linguri cu orez
carne tocată 500g. pt. umplutura.
ciuperci 300g mărunțite și ceapă inele - se călesc
câteva roșii, un ardei gras,verde
maioneză
sare, piper, mărar
2-3 dovlecei mici, se
taie în felii foarte subțiri și se lasă puțin pentru a se înmuia însucul
propriu (pt. ca felia să fie flexibilă).
Se pun într-o formă specială pentru acest gen de mâncare.
Acum urmăriți cu atenție imaginile:
Se pun feliile de
dovlecei așa cum vedeți - aveți grijă să rămână o bună parte din ele
(deci le puneți chiar de la capăt) pentru că la final, cu restul din
feliuță se acoperă compoziția.
Pentru a înțelege mai bine, priviți imaginile de mai jos.
Apoi puneți carnea tocată, într-un strat potrivit de gros (toată carnea tocată)
Pe stratul de carne punem stratul următor, ciupercile cu ceapa călite, cu sare și piper
Urmează feliile de roșii și ardeiul tăiat feliuțe f subțiri (pentru gust mai mult)
Apoi stratul de maioneză, ultimul, presărat cu mărar.
Apoi dovleceii se închid peste compoziție.
Se bagă la cuptor și se încearcă cu furculița (sau scobitoare) când este gata
Poftă bună !