vineri, 22 martie 2019

LOUISE RAYNER - 1832 - 1924 - pictoriță britanică







https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Louiseraynerportrait.jpg



 Louise Ingram Rayner (1832 - 1924) a fost o artistă britanică - pictoriță -  de acuarelă.

Rayner s-a născut în Matlock Bath din Derbyshire. Părinții e
i, Samuel Rayner și Ann Rayner ( Manser) au fost amândoi artiști cunoscuți, Samuel fiind acceptat pentru o expoziție la Academia Regală la 15 ani. Patru dintre surorile lui Louise - Ann ("Nancy"), Margaret, Rose și Frances - și fratele ei Richard au fost, de asemenea, artiști. Sora ei cea mai mare, Ann Ingram Rayner (Nancy), a expus la Societatea Pictorilor în Acuarelă  și de trei ori la Academia Regală. 

Familia a trăit în Matlock Bath și Derby până în 1842, când s-a mutat la Londra.

Rayner a studiat pictura de la vârsta de cincisprezece ani, la început cu tatal ei și mai târziu cu prieteni ai familiei precum George Cattermole, Edmund Niemann, David Roberts si Frank Stone.

 Prima ei lucrare expusă, o pictura în ulei denumită "The Interior of Chapel Haddon", a fost prezentată la Academia Regală în 1852, prima dintr-o serie de uleiuri.

Din 1860, însă, mediul ei a fost acuarelă, pe care a expus-o în mai bine de 50 de ani prin organizații, printre care Societatea Lady Artist, Academia Regală, Royal Watercolor Society și Societatea Regală a Artistilor Britanici.


Louise locuia în Chester, în comitatul Cheshire, dar călătorea des, pictând peisaje britanice, în timpul verii din anii 1870 și 1880.

Picturile ei sunt scene foarte populare și foarte pitorești , care surprind caracterul "olde worlde" al satelor și orașelor britanice în perioada victoriană în plină expansiune. 

Picturile ei sunt astăzi foarte populare ca printuri și puzzle-uri. 

În jurul anului 1910 s-a mutat cu sora ei la Tunbridge Wells, iar mai târziu la St Leonards, unde a murit în 1924.