luni, 2 februarie 2015

CUM SĂ PĂSTRAȚI FLORILE MAI MULT TIMP FOLOSIND GLICERINA









Puteți păstra florile preferate - sau un buchet de flori cu anume semnificații pentru dumneavoastră - folosind glicerină.

Glicerina salvează și păstrează florile aproape în forma și culoarea lor inițială. Singurul „dar” este acela că nu se pot folosi florile cu boboci sau cu tulpini prea firave.


Pentru aceasta veți avea nevoie de:

- glicerină
- apă

- recipiente de sticlă sau plastic (de preferat de sticlă) cu gura mai largă și recipientul cât mai larg. Dacă totuși gura recipientului este îngustă, puteți introduce florile folosind un bețișor sau o pensetă.
-un capac care poate închide recipientul cât mai etanș și pe care-l puteți decora cu panglici, rafie, flori uscate pe care le lipiți pe el (în funcție de imaginație).

Când aveți la îndemână toate acestea, iată cum veți proceda:

Se pregătește o soluție din glicerină și apă de 1 la 3 - adică 3 părți de apă la 1 parte de glicerină (cantitatea soluției le stabiliți în funcție de flaconul / vasul pe care-l aveți). Apa pe care o folosiți, o fierbeți mai întâi, apoi adăugați glicerina în apa fierbinte și puneți vasul cu soluția astfel preparată la răcit, la temperatura camerei.

În acest timp pregătiți vasul cu florile dorite.

Când substanța s-a răcit bine, se toarnă peste flori (trebuie să acopere florile în întregime). Se pune capacul (decorat sau nu). Se pun pe raft. După două săptămâni, revedeți recipientul cu florile: acestea vor fi aproape la fel (poate foarte, foarte puțin decolorate) dar substanța (lichidul) poate să apară puțintulbure  de la polenul florilor sau de la sucul plantei. Înlocuim substanțadrenându-se cu grijă, cu un furtun subțire (sau fără furtunel) dar foarte ușor înclinat ca să nu se strice aranjamentul florilor. Se pot înlocui, cu penseta sau un bețișor, florile sau frunzele ușor strivite sau moi, sau cele care au căpătat miros.
Se mai prepară o soluție (la fel cu prima) și se pune din nou peste flori, tot acoperindu-le în întregime. Aceasta este ultima schimbare a soluției. Puteți cera capacul.

Iată câteva exemple:





























Изображение



Изображение














3256587_cveti_v_glicerine (630x413, 98Kb)