vineri, 31 august 2018

CHIFTELE MARINATE CU PIURE


1120 (600x400, 115Kb)



PENTRU  CHIFTELE

• 500 gr carne tocată amestec vită+porc

• 1 cartof

• 1 căpățână de usturoi

• 1 ceapă

• 1 felie pâine

• 1 ou

• mărar și/sau pătrunjel

• sare și piper

• ulei pentru prăjit

Amestecăm carnea cu felia de pâine și cu cartoful fiert. Adăugăm usturoiul zdrobit, ceapa tocată, oul, mărarul și/sau părtunjelul, sare și piper după gust, apoi amestecăm până compoziția devine omogenă. Formăm bile pe care le prăjim uniform. Scoatem chiftelele pe un prosop de hârtie.



PENTRU SOS

• ceapă

• bulion

• 2-3 frunze dafin

• cimbru

• sare și piper

Încingem ulei într-o cratiță, adăugăm ceapa și o călim cu puțină sare. Adăugăm bulionul, 3-4 frunze de dafin, 1 linguriță de cimbru și puțină apă. Fierbem totul circa 10 minute, iar la final scoatem frunzele de dafin, potrivim de sare și piper și adăugăm chiftelele. Lăsăm pe foc încă 3 minute și stingem focul

PENTRU  PIURE 

• 1 kg de cartofi

• 100 gr unt

• lapte

• sare

Punem cartofii la fiert tăiați cubulețe. Când au fiert îi scurgem de apă și adăugăm untul, laptele și sarea (după gust), apoi mixăm. Lapte adăugăm până obținem o compoziție pufoasă.

POFTĂ BUNĂ!


www.jocooks.com wprm_print 13944