PENTRU CHIFTELE
• 500 gr carne tocată amestec vită+porc
• 1 cartof
• 1 căpățână de usturoi
• 1 ceapă
• 1 felie pâine
• 1 ou
• mărar și/sau pătrunjel
• sare și piper
• ulei pentru prăjit
Amestecăm carnea cu felia de pâine și cu cartoful fiert. Adăugăm usturoiul zdrobit, ceapa tocată, oul, mărarul și/sau părtunjelul, sare și piper după gust, apoi amestecăm până compoziția devine omogenă. Formăm bile pe care le prăjim uniform. Scoatem chiftelele pe un prosop de hârtie.
PENTRU SOS
• ceapă
• bulion
• 2-3 frunze dafin
• cimbru
• sare și piper
Încingem ulei într-o cratiță, adăugăm ceapa și o călim cu puțină sare. Adăugăm bulionul, 3-4 frunze de dafin, 1 linguriță de cimbru și puțină apă. Fierbem totul circa 10 minute, iar la final scoatem frunzele de dafin, potrivim de sare și piper și adăugăm chiftelele. Lăsăm pe foc încă 3 minute și stingem focul
PENTRU PIURE
• 1 kg de cartofi
• 100 gr unt
• lapte
• sare
Punem cartofii la fiert tăiați cubulețe. Când au fiert îi scurgem de apă și adăugăm untul, laptele și sarea (după gust), apoi mixăm. Lapte adăugăm până obținem o compoziție pufoasă.
POFTĂ BUNĂ!