INGREDIENTE - pt. 4 porții:
4 buc. de piept de pui
sare și piper după gust
1 ceapă medie
1 lingură făină
200 ml vin alb sec
250 ml bulion / pasta de roșii
2-3 mere dulci- acrișoare
2 căței de usturoi
1 buchet de pătrunjel
150 ml smântână 20% grăsime
2 lingurițe muștar granulat
zahăr după gust
1 ceapă medie
1 lingură făină
200 ml vin alb sec
250 ml bulion / pasta de roșii
2-3 mere dulci- acrișoare
2 căței de usturoi
1 buchet de pătrunjel
150 ml smântână 20% grăsime
2 lingurițe muștar granulat
zahăr după gust
Se toacă fin ceapa. Tăiați merele, îndepărtați coaja. Tăiați pulpa în cuburi.
Presărați sare și piper pe piepții de pui apoi se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc - într-o tigaie la foc mare, în care am pus o lingură ulei vegetal. Când sunt gata, îi așezăm pe o farfurie.
Presărați sare și piper pe piepții de pui apoi se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc - într-o tigaie la foc mare, în care am pus o lingură ulei vegetal. Când sunt gata, îi așezăm pe o farfurie.
Apoi, în aceeași tigaie - pătrăm gustul - adăugați încă o linguriță de ulei vegetal, punem ceapa și o călim, amestecând, 3-4 minute. Adăugați făina și prăjiți, amestecând, pentru încă un minut - rântaș
Amestecând constant, turnați vinul, apoi bulionul. Lăsați la fiert.
Puneți merele în sos și fierbeți la foc mic până când merele sunt moi (nu fierbeîn clocot !) - aprox. 7 minute.
Adăugați muștar, smântână, usturoi pisat, zahăr și sare, pentru a obține un echilibru. Se amestecă. Puneți și puiul.
Se fierbe sub capac la foc mic timp de 7-10 minute, până când puiul este gata. Adăugați pătrunjelul și amestecați.
Se servește cu orez, cuscus sau piure de cartofi.
Se servește cu orez, cuscus sau piure de cartofi.