vineri, 6 decembrie 2019

PIEPT DE PUI CU MERE - ÎN SOS DE VIN - rețeta pas cu pas + foto



https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2016/09/kurica-v-vinnom-souse-s-yablokami.jpg



INGREDIENTE   - pt. 4 porții:

buc. de  p
iept  de pui
sare și piper după gust
1 ceapă medie
1 lingură făină
200 ml vin alb sec
250 ml bulion / pasta de roș
ii
2-3 mere dulci- acr
ișoare
2 căței de usturoi
buchet de pătrunjel
150 ml smântână 20% grăsime
2 lingurițe muștar granulat
zahăr după gust


https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2016/09/kurica-v-vinnom-souse-s-yablokami-1.jpg


Se toacă fin ceapa. Tăiați merele, îndepărtați coaja. Tăiați pulpa în cuburi.

Presăraț
i  sare și piper pe piepții de pui apose prăjesc pe ambele părți până se rumenesc  - într-o tigaie la foc mare, în care am pus o lingură ulei vegetal. Când sunt gata, îi așezăm pe o farfurie.


Жарим курицу

Apoi, în aceeași tigaie - pătrăm gustul - adăugați încă o linguriță de ulei vegetal, punem ceapa  și o călim, amestecând, 3-4 minute. Adăugați făina și prăjiți, amestecând, pentru încă un minut - rântaș


https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2016/09/kurica-v-vinnom-souse-s-yablokami-2.jpg


Amestecând constant, turnați vinul, apoi bulionul. Lăsați la fiert.


Соус

Punețmerele în sos și fierbeți la foc mic până când merele sunt moi (nu  fierbeîn clocot !) aprox 7 minute.


+ яблоки

Adăugați muștar, smântână, usturoi pisat, zahăr și sare, pentru a obține un echilibru. Se amestecă. Punețși puiul.

+ курица

Se fierbe sub capac la foc mic timp de 7-10 minute, până când puiul este gata. Adăugați pătrunjelul și amestecați.

Se servește cu orez, cuscus sau piure de cartofi.

Курица в винном соусе с яблоками