INGREDIENTE - 4 porții:
600 g pui
2 lingurițe făină
4-5 cartofi medii (nu ne concentrăm asupra cantității din fotografie, a existat o ajustare în proces)
2 albusuri
1/2 lingură ceapa uscata
1/2 lingură usturoi uscat
sare și piper după gust
Tăiați puiul în bucăți de dimensiuni medii.
Puneți într-un bol, adăugați sare și făină, amestecați astfel încât fiecare bucată să fie acoperită .
Dați cartofii pe razătoare - mare. Puneți cartofii razuiți într-un prosop de bucătărie - de hârtie - stoarceți lichidul la maximum, apoi puneți cartofii într-un castron.
Adăugați făina, sare, piper, ceapă, usturoi și albusurile . Se amestecă.
Se dau bucățile de pui prin această compoziție - ca la șnițele, apoi,
se încălzește tigaia cu ulei pt prăjire la 180 de grade.
Se scufunda în ulei și se prăjește până se rumenesc, aproximativ 5-6 minute pe lot. Trecem prin prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.