joi, 2 iulie 2020

CHRIS HEINIGE - arhitectul căsuțelor de poveste - ieftine și confortabile (+proiect)



Крис 20 лет прожил в Японии и проникся искусством японцев рационально использовать жилплощадь, ведь

În această căsuță aproape... minusculă, arhitectul a creat totul pentru o viață confortabilă  - este vorba de 
arhitectul american Chris Heininge  care proiectează case minuscule, intrând cu măiestrie în ele tot ceea ce ai nevoie pentru o viață confortabilă. Drept urmare, se dovedește nu numai  un spațiu confortabile, dar și elegant. 

Oamenilor le-a plăcut prima casă a lui Chris atât de mult încât arhitectul a decis să stabilească producția de serie. Pasiunea pentru casele mici câștigă putere în întreaga lume. În SUA, de exemplu, s-a obișnuit întotdeauna cu case mari , unele chiar cât un castel, dar o ipotecă și un apartament necesită foarte mulți bani. Prin urmare, mulți, obosiți de robia financiară, ținând cont și de vremurile atât de nesigure pe care le trăim - mă refer aici la pandemie și la crizele financiare prin care am tot trecut de la începutul secolului XXI - așadar, spuneam că mulți oameni au început să cumpere astfel de case. 

Este greu de crezut, dar în casele confortabile ale lui Chris Haining, cu o suprafață de numai 18 metri pătrați, există un living, o bucătărie, un dormitor confortabil și o baie cu jacuzzi. Astfel de case sunt ușor de transportat, ceea ce înseamnă că vă puteți așeza cu ușurință într-un loc nou în cuibul vostru echipat cu tot ce trebuie și....cu iubire.


В стильной гостиной большие окна с прекрасным видом. Минималистичный японский стиль позволяет размес


Chris spent 20 years in Japan and was imbued with the Japanese art of rational use of living space, because they are used to living in very small houses. He wanted to transfer his experience to other countries.

Chris a petrecut 20 de ani în Japonia și a fost puternic și benefic (spun eu) influențat și îmbogățit de arta japoneză în ceea ce privește folosirea cât mai rațională a spațiului de locuit, deoarece japonezii sunt obișnuiți să trăiască în case foarte mici. El a vrut să-și transfere experiența în alte țări, cu scopul de a ajuta oamenii cu venituri modeste să-și construiască o locuință plăcută, dotată cu toate utilitățile si deloc costisitoare.

Următiți imaginile și veți înțelege de ce mi-a plăcut atât de mult proiectul lui Chris. Stiu că sunt la modă și că sunt și la noi constructori de astfel de case, am vazut câteva chiar dar aceasta m-a cucerit prin dotările ei și....pentru că exprimă o filosofie de viață - respectul pentru om, pentru nevoile lui și, mai ales, pentru posibilitățile lui financiare. Casele pe care le-am vazut la noi sunt tot pentru cei cu venituri peste medie...


Разумно использовано пространство под лестницей: сюда вместилась мойка, небольшой холодильник, духов


Livingul elegant are ferestre mari cu vedere spre un peisaj minunat. Stilul japonez minimalist vă permite să plasați un număr mare de lucruri compact și armonios. Apropo, canapeaua este afișată într-un "pat dublu" complet, ceea ce înseamnă că puteți primi oaspeți.

Spațiul de sub scări era utilizat în mod rezonabil: are o chiuvetă, un frigider mic, un cuptor, dulapuri, o masă de bucătărie cu televizor și chiar un șemineu electric. Sub trepte sunt sertare pentru depozitare.



На кухне масса полочек и шкафчиков для всего необходимого. Входная дверь в японском стиле пропускает

Bucătăria are rafturi și dulapuri pentru tot ce ai nevoie. Ușa din față, în stil japonez, lasă lumina să pătrundă mult în casă.

Formele nobile simple ale interiorului conferă o senzație de lejeritate și spațiozitate. Casa nu pare înghesuită.


Simple noble forms of the interior give a feeling of lightness and spaciousness.  The house does not look cluttered



Near the kitchen there is a bathroom with a shower and a full jacuzzi (it goes into the wall niche on the right).


Lângă bucătărie există o baie cu duș și jacuzzi complet (intră în nișa de perete din dreapta).

Lângă cadă este o chiuvetă cu dulapuri spațioase și elegante. În locul unui dulap mare, potrivit arhitectului, dacă doriți, puteți instala o mașină de spălat. Conform tradiției japoneze, în baie există mult lemn, ceea ce o face mai caldă și mai confortabilă.

La etaj se află un dormitor confortabil, în care există un pat spațios și sisteme de depozitare.



Opposite the bathtub is a sink with spacious stylish cabinets.  In place of a large closet, as planned




On the second floor there is a comfortable bedroom, in which there is a spacious bed and systems for




When you look at this tiny “hut” from the side, you don’t even believe that inside is a stylish two-piece


Când priviți această cabană mică minunată din lateral, nici nu credeți că în interior există un apartament elegant cu două camere, cu toate facilitățile.


The house can be transported: the roof and part of the walls are easily disassembled, and the rest is placed in large


Ground floor plan.

  Planul  parterului




The plan of the second floor.  Tinyhouse.heininge.com
 Plan etaj


Nădăjduiesc că v-a plăcut proiectul lui Chris la fel de mult pe cât mi-a plăcut și mie și vă doresc să vă puteți permite o asemenea casuță, fie și pentru vacanță doar . Să fiți sănătoși și aveți grijă de voi !


4610040_Bez_nazvaniya (580x40, 29Kb)