1. AFINE - normalizează glicemia şi au calorii negative.
2. AGAR - este un gel extras dintr-o algă sub formă de pulbere. Ajuns în organism, absoarbe lichidele şi îşi măreşte volumul, captând grăsimile şi zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grăsimi şi zaharuri. Cantitatea optimă este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe şi sosuri.
3. ALGE MARINE- conţin multe fibre.
4. ANANAS - conţine enzime care dizolvă grăsimile.
5. ANASON - degresează organismul.
6. ANDIVE - au calorii negative, stimulează secreţia biliară.
7. ANGHINARE - diuretic, scade colesterolul.
8. ARDEI IUTE - intensifică metabolismul.
9. AVOCADO - are proteine vegetale uşor digerabile.
10. BROCCOLI - are calorii negative.
11. BUSUIOC - degresează organismul, are calorii negative.
12. CAISE - laxative, ajută digestia.
13. CARDAMONUL - este un condiment tradiţional arab numit şi „hell”. Câteva seminţe luate înainte de masă cu 10 minute, stimulează digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea ei.
14. CARNE DE CURCAN - are puţine calorii şi puţine grăsimi.
15. CARTOFI - se consumă fără grăsimi şi doar cu alte legume.
16. CASTANE – ard grăsimile.
17. CASTRAVETE - are calorii negative, elimină toxinele.
18. CĂPȘUNE -elimină toxine din organism, au calorii negative.
19. CEAPĂ - degresează organismul, are calorii negative.
20. CHIMEN - reglează secreţia de enzime.
21. CICOARE - stimulează digestia.
22. CIMBRU -degresează organismul.
23. CIREȘE - sunt depurative.
24. COACĂZE NEGRE - reechilibrează metabolismul.
25. COADA CALULU - măreşte procesele de eliminare a toxinelor
26. CONOPIDA - are calorii negative.
27. CORIANDRU - reduce balonarea
28. CRESONUL - se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea cărnii şi a legumelor. Are efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întăreşte sistemul imunitar, e un bun diuretic şi detoxifiant şi ajută la eliminarea grăsimii. Ceaiul e bun şi contra tusei. Atenţie, planta uscată îşi pierde puterile curative !
29. CUIȘOARE - au calorii negative.
30. DAFINUL - are marea proprietate de a dizolva şi elimina grăsimile, iar pentru asta nu trebuie consumat în cantităţi mari, câteva frunze puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosite frecvent pentru ca efectul să fie vizibil.
31. DOVLECEL - are calorii negative.
32. FASOLE PĂTATĂ - este purgativă.
33. FASOLE VERDE - are calorii negative.
34. GHIMBIR - intensifică metabolismul.
35. GINSENG - elimină toxinele.
36. GRAHAM - are multe fibre.
37. GRAPEFRUIT -conține enzime care dizolvă grăsimile.
38. GULIE - reglează nivelul glucozei.
39. HREAN - degresează organismul.
40. KIWI - este puternic antioxidant.
41. LĂMÂIE - degresează organismul, are calorii negative.
42.LEMN DULCE - stimulează ficatul şi secreţia vezicii biliare şi îmbunătăţeşte digestia. Se foloseşte rădăcina şi se consumă ca ceai, infuzie: 2 linguriţe la o cană. Se bea după masă. Atenţie, măreşte fertilitatea, iar consumul pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni poate duce la hipertensiune sau edeme !
43. IZMA - are efect răcoritor.
44. MANDARINE - reduce indigestia.
45. MANGO - are calorii negative
46. MĂCEȘE - alungă oboseala.
47. MĂCRIȘ - este detoxifiant.
48. MĂRAR - degresează organismul, are calorii negative.
49.MEI - are multe fibre.
50. MENTĂ - are calorii negative, este diuretică.
51. MERE - au calorii negative.
52. MIERE - scade pofta de mâncare.
53. MIGDALE - scad colesterolul.
54. MORCOVI - au calorii negative.
55. MURE - sunt laxative.
56. MUȘEȚEL - uşurează digestia.
57. NAPI - diuretic, purifică sângele.
58. NECTARINE - au puţine calorii.
59. OREGANO - intensifică funcţiile hepatice.
orez basmati salbatic
orez basmati simplu
60. OREZ BASMATI - intensifică digestia, răcoritor.
61. OREZ BRUN - intensifică digestia.
62. ORZ - intensifică funcţiile hepatice.
63. PAPAYA - reglează glicemia.
64. PĂDUCEL - reduce aciditatea gastrică.
65. PĂPĂDIA - intensifică arderile.
66. PĂSTÂRNAC – este diuretic.
67. PĂTRUNJEL - are calorii negative, elimină grăsimea.
68.PEPENE ROȘU - este diuretic.
69.PEȘTE - reduce colesterolul, are grăsimi bune.
70. PIPER - degresează organismul.
71. PORTOCALE – au calorii negative.
72. RIDICHI - au calorii negative.
73. RODII - scad colesterolul.
74. ROZMARIN - este diuretic.
75. ROȘII – degresează organismul
76. SALATA VERDE - stimulează metabolismul.
77. SALVIA - are calorii negative.
78. SCHINDUF - se consumă seminţele sau frunzele, pisate şi amestecate cu mâncare. Ajută la digestie şi scade nivelul colestrolului. Sub formă de ceai: 2 linguriţe la o cană cu apă; are efect antitusiv şi laxativ, se bea călduţ după 3 ore de infuzare.
79. SCOICI - reglează funcţia tiroidiană.
80. SCORȚIȘOARĂ - degresează organismul.
81. SECARĂ - grăbeşte digestia intestinală.
82. SEMINȚE DE DOVLEAC - au efect de purificator intestinal.
83. SEMINȚE DE FLOAREA-SOARELUI - au grăsimi bune, nu îngraşă.
84. SEMINȚE DE IN - drenează intestinul.
85. SEMINȚE DE SUSAN - previn osteoporoza.
86. SFECLA - are calorii negative.
87. ŞOVÂRF - este tonic gastric.
88. SPANAC - are calorii negative şi multe fibre.
89. SPARANGHEL - are calorii negative.
90. ŞOFRAN - accelerează metabolismul.
91. TAPIOCA - este un fel de făină obţinută din tuberculii maniocului, care ajută la scăderea colestrolului şi la reducerea stratului adipos.
92. TARHON - dizolvă grăsimile.
93. TOFU - conţine fibre.
94.ŢELINA - are calorii negative.
95. URZICA - e detoxifiantă şi laxativă
96. USTUROI - degresează organismul, are calorii negative.
97. VARZĂ - este diuretică şi purgativă.
98. VARZĂ CHINEZEASCĂ - are calorii negative, este foarte săţioasă.
99. VARZĂ DE BRUXELLES - are calorii negative.
100. VINETE - conţin multe fibre