marți, 1 ianuarie 2019

După sărbători prelungite, cum începem să lucrăm cu forțe noi.

https://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/11/128/653/128653176_3649429_1422041261751202.jpg


De regulă, după sărbători, ne revenim mai greu la forma și la starea de spirit pe care le avem de obicei -  ne simțim  stomacurile grele, stare de somnolență și letargie, precum și rutina noastră zilnică este perturbată. 
Deci, cum ne putem reveni repede, astfel încât, cu spirit bun și cu un zâmbet pe față, să putem pătrunde din nou în viața de zi cu zi cu care suntem obișnuiți ?


Cea mai mare problemă cu care trebuie să luptăm după sărbători  este supraalimentarea. Nu ne putem imagina nici o mare sărbătoare fără multe feluri de mâncăruri incredibil de delicioase, și, în consecință, atât de multe lucruri se acumulează în stomacul mic al unei persoane, încât chiar el disperă de toate mâncărurile pe care urmează să le digereze.  De la această supraalimentare apar atât stările de letargie, cât și de somnolență. Pentru a rezolva cu succes problema, în primul rând, este imperativ să luăm câteva zile de repaus, precum și o revizuire atentă a dietei.

 În acest sens, putem fi ajutați de un număr de produse care au un efect remarcabil de absorbție și, de asemenea, îndepărtează bine toxinele din organism. 

Acestea includ legume precum sfeclă roșie și varză, țelină și broccoli, usturoi și salată, ceapă . 

Includeți următoarele fructe în dieta dvs.: mere, portocale, lămâi, kiwi, cireșe, afine, pepene verde și, alte produse alimentare cum ar fi - kefir, semințe de in, migdale, cicoare, ouă, miere, ulei de măsline și semințe de dovleac. 

Pentru a ne curăța corect corpul, ne asigurăm că bem cel puțin 1,5 litri de apă calduță pe parcursul zilei; în dieta propusă, este bine să dăm preferință fructelor, legumelor și produselor lactate; nu sunt indicate gustările uscate; să se limiteze cât mai mult consumul de zahăr, precum și să elimine alimentele grase, băuturile carbogazoase și produsele semifinite. 

Produsele din cereale integrale, cerealele și alimentele bogate în fibre sunt foarte eficiente în curățarea corpului.


De asemenea, o circumstanță nu mai puțin importantă pe calea revenirii la o stare viguroasă după sărbători lungi este restaurarea psihică. La sfârșit de săptămână, ne-am permis să dormim mai mult dar la ore cu totul schimbate - plimbări și excursii până târziu și apoi, lenevim în pat până târziu. 

Corpul uman se obișnuiască repede cu binele - de a ne odihni mai mult, dar apoi este foarte dificil să se refacă programul zilnic, ca să ajungâ iar  la "modul de lucru". Urmând câteva legi simple, puteți rezolva cu succes această problemă. Du-te la culcare mai devreme și în consecință - nu dormi până la cină, ca să vă puteți întoarce rapid la rutina zilnică. 

Mergând la odihnă, asigurați-vă că vă relaxați: citiți o carte, ascultați muzică relaxantă, masați-vă templele. 

Înainte de a merge la culcare, este bine să faceți o baie fierbinte la  picioare, apoi să le ungeți cu cremă și să le masați. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ circulația sângelui în întregul corp, ceea ce va permite întregului corp să se relaxeze. 

Dacă ați observat că este destul de greu să vă ridicați din pat dimineața, atunci nu fiți prea leneși să experimentați programul de trezire.


Toate sfaturile utile de mai sus vă vor permite să reveniți repede după petrecerile lungi din această perioadă și să începeți să lucrul cu forțe noi.



Medic - S. Lăuneanu