INGREDIENTE
- cotlet de porc
-3 catei de usturoi
-400 ml vin alb
-condiment picant
- boia dulce
- sos chili
- miere
-sare, piper
-rozmarin
-sos worchester
MOD DE PREPARARE
Se pune cotletul de porc intr-un vas , se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, peper, condimet picat, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worcheste amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte.
A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sub cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min chiar si 2 ore in functie de cat de gros este.
Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce a tecut timpul se pune peste cotlet sos de chili se unge bine pe parti si apoi mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.