marți, 22 ianuarie 2019

FRIPTURA DE PORC CU MIERE




INGREDIENTE   

 - cotlet de porc
 -3 catei de usturoi
 -400 ml vin alb
 -condiment picant
 - boia dulce
 - sos chili

 - miere
 -sare, piper
 -rozmarin
 -sos worchester

 MOD  DE  PREPARARE  

  Se pune cotletul de porc intr-un vas , se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, peper, condimet picat, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worcheste amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte. 

 A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sub cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min chiar si 2 ore in functie de cat de gros este. 

Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce a tecut timpul se pune peste cotlet sos de chili se unge bine pe parti si apoi mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.




https://cdn.shopify.com/s/files/1/0553/8185/products/product_2906_large_238031c9-8281-4c7d-8b9c-19e146afa6dd.jpg?v=1492060002