luni, 8 iunie 2020

CÂTE FLORI TREBUIE SĂ AIBĂ UN BUCHET ?




CÂTE  FLORI  TREBUIE  SĂ  AIBĂ  UN  BUCHET ?


Stiți ce reprezintă numărul florilor dintr-un buchet ?




Unei domnișoare frumoase este suficient să îi oferi un trandafir pentru a-i atrage atenția, dar unei doamne mai în vârstă trebuie să îi oferi un buchet cu cel puțin 5 flori. Numărul florilor dintr-un buchet este foarte important și are semnificațiile lui.

Florile au fost dintotdeauna mesagerii iubirii, ai admirației și ai eleganței. Niciun cadou, oricât ar fi de special sau de scump, nu este complet, dacă nu este însoțit și de un buchet de flori.

Dar numărul florilor este la fel de important precum aranjamentul floral. Iată care este mesajul ascuns într-un singur fir de floare sau într-un buchet cu mai mulți trandafiri.


1 singur trandafir – poate însemna atracție, dorință și dragoste la prima vedere. O singură floare se oferă doar femeii iubite, căreia vrei să îi atragi atenția. Și femeile pot oferi bărbaților un trandafir, dar într-o singură situație. Trebuie să fie tăiat scurt și prins la rever, la o cină festivă, la o gală sau la o aniversare deosebită.

2 flori sau 2 trandafiri – se cumpără doar când se merge la înmormântarea unei persoane tinere.

3 trandafiri – vorbesc despre prețuire, iubire și atașament și se oferă logodnicei, soției sau unei femei căreia îi faci curte.

5 flori sau 5 trandafiri – reprezintă admirație, respect și afecțiune profundă. El se oferă mamei, rudelor mai în vârstă, doamnelor sau soțiilor cu ocazia unor evenimente speciale, aniversări sau petreceri.

7 trandafiri – este un număr margic, care va impresiona orice femeie. El vorbește despre o pasiune profundă și despre legământul de a-i fi fidel toată viața femeii iubite. 7 trandafiri sau alte flori se oferă în special femeii iubite, indiferent de vârstă sau de context.

9 flori – transmit unul dintre cele mai emoționante mesaje: 'Vreau să fim împreună pentru totdeauna!'. Un buchet cu 9 flori sau cu 9 trandafiri reprezintă un jurământ de fidelitate. Tot 9 flori mai pot fi oferite și la aniversarea unei vârste înaintate, unei doamne pe care o prețuiești sau mamei.

11 trandafiri – este un buchet care vorbește despre un admirator secret.

15 flori sau trandafiri – transmit un mesaj plin de căință, în cazul în care trebuie să îți ceri iertare pentru o gafă dureroasă sau pentru o greșeală pe care nu o mai poți repara.




CÂND  NUMĂRUL  FLORILOR  ESTE  PAR



Un buchet cu număr par de flori, fie ele 4, 6 sau 8, se cumpără pentru înmormântare sau pentru a aduce un omagiu la mormântul cuiva drag. Pe coroanele de înmormântare se folosește tot un număr par de flori.

Acest lucru a devenit o tradiție la români și la moldoveni, mai puțin întâlnită la alte popoare. Una dintre explicații ar putea veni de la superstiția conform căreia numărul de flori cu soț îi este dedicat celui care a plecat pe lumea cealaltă ca să își găsească acolo un soț sau un tovarăș.



CÂND  NUMĂRUL  FLORILOR  ESTE  IMPRESIONANT



Se spune că femeilor trebuie să le oferi întotdeauna un buchet cu număr impar de flori. O femeie este ea însăși o floare care completează buchetul. Cu cât numărul florilor este mai mare, 21, 25, 37 sau 45 cu atât va fi mai impresionată.

Un buchet cu 25 de flori transmite un mesaj de felicitare, când persoana respectivă se căsătorește, devine mamă sau are un succes deosebit în carieră. 

55 de flori transmit un mesaj despre o dragoste matură, înțeleaptă, care va dura până la sfârșitul vieții.

 Iar 99 de flori constituie un buchet extravagant, destinat unei femei deosebite pe care vrei cu tot dinadinsul să o cucerești. 99 de trandafiri vorbesc despre aventuri și despre o pasiune nebună.