luni, 14 noiembrie 2011

ARPAGIC CU MĂSLINE





INGREDIENTE

- 500 g arpagic
- 200 g ulei
- 3 - 4 roșii
- 25 g făină
- 200 g măsline
- 50 g lămâie
- sare


PREPARARE

Roșiile se cojesc de pieliță (se bagă în apă clocotită și se scot imediat - ajută la curățirea pieliței) și se toacă f mărunt.

Ceapa se toacă mărunt și se prăjește în ulei, se stinge cu roșiile amestecate cu făina și 350 ml apă.

Se lasă să fiarbă cam 30 min. și se pasează.

Arpagicul se curăță și se călește în ulei și apoi se adaugă în sos.

Măslinele se fierb separat 30 minute și se adaugă la arpagic. Măslinele pot fi cu sâmburi sau nu.

Se potrivește gustul de sare și apoi se pune mâncarea într-un vas de cuptor.

Se lasă în cuptor la foc potrivit timp de 20 minute.

Poftă bună !