luni, 14 noiembrie 2011

ȘNIȚELE...aproape...”Cordon bleu”


INGREDIENTE

- 1 kg de carne de porc (mușchi)
- 300 g cașcaval
- 300 g ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- 200 g făină
- 200 g pesmet
- ulei
- sare


PREPARARE

Se taie carnea în felii potrivite, se bate cu ciocănelul de șnițele.



Cașcavalul se rade pe răzătoarea mică
Ceapa și zarzavatul se toacă mărunt
Se amestecă apoi ceapa și cașcavalul
încercând să se omogenizeze cât mai
bine posibil, ca o pastă



fiecare șnițel se umple cu această
compoziție.



Se rulează și se prind rulourile
cu scobitori.




Se dau prin făină



apoi prin oul bătut în prealabil.
(ca la orice alt fel de șnițel)




se dau prin pesmet



Se prăjesc în ulei.





Se pot servi cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți chiar și cu salată.

Atenție însă la salată, trebuie aleasă ținând cont și de compoziția de ceapă și cascaval din șnițel.

Vă doresc poftă bună !