luni, 14 noiembrie 2011

RULADĂ DE PUI CU CIUPERCI - rețetă rusească






INGREDIENTE

- 1 pui (dezosat)
- maioneză (din comerț)
- 3 ouă (fierte)
- castraveciori acri
- 1 cutie ciuperci (conservate)
- 250 g cașcaval
- 50 g ulei
- 200 g usturoi
- sare, piper
- delikat

PREPARARE

Se toacă ceapa și se pune la călit și când este aproape gata, se adaugă și ciupercile și se călesc împreună.





Puiul dezosat se pune pe o hârtie pergament sau foiță de aluminiu.



Se uniformizează precum o cocă




Se unge cu maioneză (pentru cine nu suportă maioneza se face o compoziție din smântână în care s-a amestecat puțină făină).





Se taie usturoiul felii lungi


Se presară peste maioneză și se pune și puțin piper




Se adaugă ciupercile și ceapa călite



Se adaugă (din abundență) cașcavalul ras



Ouăle fierte, curățate și tăiate pe jumătate, așa ca în imagine.




Se rulează....





Varianta în care în loc de ouă folosim castraveciori murați...





Se rulează și de data aceasta...






Se dă la cuptor și în prelabil se mai poate unge cu un rând de maioneză sau doar cu unt sau ulei.

Rulada se poate și fierbe (în cazul în care țineți regim) și pentru a-și menține forma se folosește ață de bucătărie.

Se poate servi cu garnitură de salată de roșii sau piure de cartofi....salată de varză roși sau cu orice altă salată, potrivit imaginației dumneavoastră și ținând cont de compoziția ruladei.

După cum ați văzut, nu-i o rețetă dificilă și ...poate fi de efect !

Poftă bună !