INGREDIENTE
- 1/2 Kg carne tocată
- 2 dovlecei potrivit de mari
- 1 cutie ciuperci conservate
- 2 - 3 roșii
- 300 g orez
- 250 grame smântână
- 150 grame făină
- 1 legătură verdeață
- sare
- piper
- ulei
PREPARARE
Se amestecă orezul fiert cu carnea tocată ca pentru ardei umpluți.
Se călesc ciupercuțele.
Smântâna se amestecă cu făina.
Se procedează apoi ca în imaginile următoare.
Se taie în lung felii subțiri de dovlecei și se așează în tava rotundă pentru dat la cuptor în felul următor:
se așează un strat de carne
se pun ciupercuțele călite și apoi roșii
tăiate în felii ca în imagine
Se pune apoi smântâna amestecată cu făina ca ultim strat și apoi se împăturesc
cu restul din feliile de dovlecel
Pentru a căpăta o crustă apetisantă, se mai dă pe deasupra un strat extrem de subțire cu smântână amestecată cu
făină.
Se dă la cuptor, la foc mic, cam o oră (testați cu scobitoarea)
Se servește cu felii de roșii puse pe
deasupra și verdeață - ornați după
imaginație.
Poftă bună !
- 1/2 Kg carne tocată
- 2 dovlecei potrivit de mari
- 1 cutie ciuperci conservate
- 2 - 3 roșii
- 300 g orez
- 250 grame smântână
- 150 grame făină
- 1 legătură verdeață
- sare
- piper
- ulei
PREPARARE
Se amestecă orezul fiert cu carnea tocată ca pentru ardei umpluți.
Se călesc ciupercuțele.
Smântâna se amestecă cu făina.
Se procedează apoi ca în imaginile următoare.
Se taie în lung felii subțiri de dovlecei și se așează în tava rotundă pentru dat la cuptor în felul următor:
se așează un strat de carne
se pun ciupercuțele călite și apoi roșii
tăiate în felii ca în imagine
Se pune apoi smântâna amestecată cu făina ca ultim strat și apoi se împăturesc
cu restul din feliile de dovlecel
Pentru a căpăta o crustă apetisantă, se mai dă pe deasupra un strat extrem de subțire cu smântână amestecată cu
făină.
Se dă la cuptor, la foc mic, cam o oră (testați cu scobitoarea)
Se servește cu felii de roșii puse pe
deasupra și verdeață - ornați după
imaginație.
Poftă bună !