joi, 2 aprilie 2020

TSURAI - gimnastica recomandată de ortopedul japonez Nankamura - pentru ușurarea durerii resimțite de picioarele obosite, rigiditate gât, etc.



Pentru a avea un corp frumos, tânăr și zvelt, este important să-l îmbunătățim și să menținem toate funcțiile, dar anumite exerciții fizice se pot efectua la orice varstă, mai ales cele care urmează și care sunt menite să vă scutească picioarele de oboseală, muschii gâtului de rigiditate și menținerea unui tonus sănătos, în general.


Tsurai înseamnă de fapt, în japoneză, durere, amărăciune - aici este vorba de a înlătura durerea printr-o simpla gimnastică - sfaturile ortopedistului sportiv Nankamura - se referă la niște simple exerciții prin ridicarea degetelor de la picioare. - vedeți în imagini cum - exerciții care conduc la refacerea senzorilor tălpii .

Ortopedistul japonez ne explică cum, capul unui adul cantărește aprox. 5 Kg., fiind localizat direct pe coloana vertebrală, iar în timpul mersului sau al muncilor normale, capul nu sta uniform cu greutatea corpului, 

 Odată cu vârsta, echilibrul corpului este perturbat, iar mușchii  de la gât/ceafă și alți mușchi ce se află situați la cap, se schimbă și suportă greutatea maximă -  deci există disconfort în regiunea occipitală, rigiditatea gâtului, dureri de spate, genunchi etc.
Echilibrul sarcinii și stabilitatea picioarelor este reglat prin exerciții cu de ridicarea degetelor de la picioare.


1. Stați cu picioarele larg depărtate și îndoiți-vă brațele în fața pieptului.
 
Apoi trageți degetele de la picioare cât mai sus.( ca în imagine)


2835299_1 (700x525, 99Kb)





2 Inspirați, coborâți-vă fesele ghemuindu-vă ușor pentru a coborî șoldurile la confortul maxim.

Exhalând, reveniți în poziția de drepți. 

Exercițiile se fac de 5 - 10 ori într-o repriză, după cum vă permite organismul.


2835299_2 (700x525, 84Kb)