Cum tot stăm în casă, pentru cei mai în varstî, dar și pentru cei tineri curioși să afle cam cum era pe vremea parinților și a bunicilor...iată câteva fotografii din vremea comunistă.
Biscuiții ”șprițați” erau specialitatea bunicii mele - bunica maternă, din Dobrogea. Îmi pregătea, cand mergeam în vacanță, câte o tavă, chiar două - ca să am o săptămână pentru că bunica mergea la câmp și nu avea timp în cursul săptămânii - și îi cocea în cuptorul de pâine, împreună cu pâinea, un cuptor mare, aflat afară, în curte. Nu vă pot descrie gustul pâinii calde, ruptă abia ce o scoteam din cuptor și pe care o mâncam cu o bucată mare de telemea de oaie.....Mulțumesc, bunică Sofia.....
Mi-e tare dor de tine și de ”tata-mare” Nilă .
Da, nădăjduiam să ne amintim și să zâmbim dar...de la o vârstă, amintirile sunt însoțite de surâsuri printre lacrimi, nu-i așa ?
Explicați dumnoavoastră nepoților, poate aveți și câte o amintire hazlie pentru unele imagini.
Insigne pionieri
Ce folositoare au fost orele de ”Gospodărie” - am învățat să coasem nu doar artizanat dar cum se face un tiv, o butoniera, sa croim si, mai ales, sa gatim - am facut salata de boeuf si savarină ....Am învățat cum se pune masa în mod corect la diferite sărbători...Băieții lucrau la atelier.
Da, sunt multe de spus dar...mai bine tac - este mai înțelept căci nu reușim, câțiva, să le demonstrăm ceea ce este foarte evident - școala românească a fost ȘCOALĂ !