sâmbătă, 31 decembrie 2011

CUVINTE ÎNȚELEPTE


Евгений Лупшин
Cititul face mintea cuiva bogată, convorbirea i-o face sprintenă, scrisul i-l face precis. Și de aceea, dacă un om scrie puțin, el trebuie să aibă o memorie bună; dacă citește puțin, trebuie să aibă multă iscusință pentru a părea că știe ceea ce nu știe - Francis Bacon - ”Eseuri sau sfaturi politice și morale”

Евгений ЛупшинAlegerea cărților, ca și alegerea prietenilor, e o datorie însemnată. Suntem totatât de răspunzători de ceea ce citim, cât suntem de cele ce facem. - Sir John Lubbock - ”Întrebuințarea vieții”
Евгений ЛупшинUn cuvânt valorează cât o idee, într-o țară, în care lumea este atrasă mai mult de eticheta ambalajului decât de conținut.- Honore de Balzac - ”Ilustrul Gaudissart”
Евгений ЛупшинAdesea, critica nu e o știință, ci o meserie, în care e nevoie mai mult de sănătate decât de duh, mai mult de trudă decât de capacitate, mai mult de obișnuință decât de înzestrare naturală. Dacă vine de la un om care are mai puțin spirit de discernământ decât cultură și se aplică anumitor capitole, dăunează și cititorilor, și scriitorului - La Bruyere - ”Caracterele sau moravurile acestui veac”
Евгений Лупшин