1. Pește oceanic cu măsline
INGREDIENTE
- 1,5 Kg pește oceanic
- 200 g ulei
- 200 g ceapă
- 200 g morcovi
- 100 g albitură (păstârnac)
- 100 g vin roșu
- 50 g bulion de tomate
- 300 g măsline
- 100 g lămâie
- piper, sare
PREPARARE
Peștele se curăță, se spală, se zvântă, se sărează, se taie în porții și se prăjește pe jumătate (în ulei).
În uleiul rămas, se călește ceapa tocată, morcovii și albitura tăiate în felii.
Îndată ce s-au înmuiat se sting cu bulion subțiat cu apă, se lasă să fiarbă 30 minute și se pasează sosul peste bucățile de pește, se adaugă măslinele, ce au fost fierte separat timp de 45 de minute.
Se potrivește gustul de sare și piper, se toarnă vinul, se așează deasupra felii de lămâie curățate de coajă și se mai fierbe mâncarea încă 20 minute la cuptor.
Poftă bună !
2. Ciorbă pescărească (Delta Dunării)
INGREDIENTE
- 1 kg pește mărunt de apă dulce
- 2 kg biban sau caras
- 1 kg sturion (cegă, morun,etc)
- ceapă verde 4 legături
- 100 g morcovi
- 100 g țelină
- 50 g ulei
- 1 legătură leuștean
- 1 legătură pătrunjel
- 60 ml oțet
- sare
PREPARARE
Peștele mărunt se curăță și se pune la fiert în apă cu sare și se fierbe până ce se sfărâmă.
Se pasează zeama și peștele prin sită și se pune din nou la fiert.
Se adaugă ceapa verde tăiată feliuțe subțiri și zarzavatul de supă, tăiat rondele și călit în prealabil.
Se fierbe cca 1 oră, apoi se pune bibanul și carasul curățat, tăiat în bucăți.
Se fierbe 10 minute și se scot bucățile de pește din ciorbă.
La urmă, se pun în ciorbă bucățile de sturion și se fierb înă 15 minute. Se scot și bucățile de sturion din ciorbă, se acrește ciorba cu oțet, se potrivește gustul cu sare și se adaugă leușteanul și pătrunjelul tocate.
In final, când s-a luat ciorba de pe foc, cu puțin înainte de a se duce la masă, se pun la loc bucățile de pești cu mare grijă ca să nu se sfărâme.
La servit, se pun în farfurie 2 buc. de caras sau biban și 1 buc. de sturion.
Să aveți poftă bună !
INGREDIENTE
- 1,5 Kg pește oceanic
- 200 g ulei
- 200 g ceapă
- 200 g morcovi
- 100 g albitură (păstârnac)
- 100 g vin roșu
- 50 g bulion de tomate
- 300 g măsline
- 100 g lămâie
- piper, sare
PREPARARE
Peștele se curăță, se spală, se zvântă, se sărează, se taie în porții și se prăjește pe jumătate (în ulei).
În uleiul rămas, se călește ceapa tocată, morcovii și albitura tăiate în felii.
Îndată ce s-au înmuiat se sting cu bulion subțiat cu apă, se lasă să fiarbă 30 minute și se pasează sosul peste bucățile de pește, se adaugă măslinele, ce au fost fierte separat timp de 45 de minute.
Se potrivește gustul de sare și piper, se toarnă vinul, se așează deasupra felii de lămâie curățate de coajă și se mai fierbe mâncarea încă 20 minute la cuptor.
Poftă bună !
2. Ciorbă pescărească (Delta Dunării)
INGREDIENTE
- 1 kg pește mărunt de apă dulce
- 2 kg biban sau caras
- 1 kg sturion (cegă, morun,etc)
- ceapă verde 4 legături
- 100 g morcovi
- 100 g țelină
- 50 g ulei
- 1 legătură leuștean
- 1 legătură pătrunjel
- 60 ml oțet
- sare
PREPARARE
Peștele mărunt se curăță și se pune la fiert în apă cu sare și se fierbe până ce se sfărâmă.
Se pasează zeama și peștele prin sită și se pune din nou la fiert.
Se adaugă ceapa verde tăiată feliuțe subțiri și zarzavatul de supă, tăiat rondele și călit în prealabil.
Se fierbe cca 1 oră, apoi se pune bibanul și carasul curățat, tăiat în bucăți.
Se fierbe 10 minute și se scot bucățile de pește din ciorbă.
La urmă, se pun în ciorbă bucățile de sturion și se fierb înă 15 minute. Se scot și bucățile de sturion din ciorbă, se acrește ciorba cu oțet, se potrivește gustul cu sare și se adaugă leușteanul și pătrunjelul tocate.
In final, când s-a luat ciorba de pe foc, cu puțin înainte de a se duce la masă, se pun la loc bucățile de pești cu mare grijă ca să nu se sfărâme.
La servit, se pun în farfurie 2 buc. de caras sau biban și 1 buc. de sturion.
Să aveți poftă bună !