BOMBOANE TIP RAFFAELLO
preparate în casă
Bomboane de casă, tip Rafaello, cu unt, ciocolată, cocos, alune și migdale, delicios desert, aspectuos și rapid
INGREDIENTE
• -250 g unt
• -75 g zahăr pudră (sau indulcitor după rafală)
• 150 g nuca de cocos rasa
• -vanilie dupa rafală
• -100 g alune de padure sau migdale intregi, brut sau prajite, dupa preferinta
Se amestecă untul, la temperatura camerei, cu zahăr pudră, vanilie și jumătate din nuca de cocos până se formează un aluat.
Se dă la rece 30 de minute, apoi se rup bucăți mici, cât o bomboană, se pune în mijloc o alună sau o migdală, se formează rotundă și se rostogolește prin nuca de cocos.
Se procedează la fel până se termină întreaga compoziție.
BOMBOANE RAFFAELLO CU NAPOLITANĂ
INGREDIENTE:
- 2 foi de napolitane cu aromă de vanilie
- 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 200 g nucă de cocos
- 200 g lapte praf
- 1 pachet de unt
- 100 g migdale întregi
PREPARARE :
Untul se mixează cu zahărul pudră până obținem o spumă, urmează laptele praf, fulgii de nucă de cocos și cele 2 foi de napolitane mărunțite. Pasta obținută se lasă să se odihnească 30 de minute la frigider.
Următoarea etapă este modelarea bomboanelor.
Luăm din pastă o lingură și-i punem în mijloc o migdală, formăm bile pe care le tăvălim prin nuca de cocos.
Procedăm asemănător pentru fiecare bomboană în parte.
|