PASTE CU TON
INGREDIENTE :
200 gr spaghete / penne
1 conservă ton în ulei de măsline
250 ml sos roșii
3 căței usturoi
2 linguri ulei măsline
sare, piper
busuioc, oregano
MOD DE PREPARARE :
Fierbem pastele conform indicațiilor după ambalaj.
Cât fierb pastele pregătim sosul. Punem într-un vas uleiul de măsline și adăugăm usturoiul tocat mărunt. Il lăsăm doar cât să își elibereze aroma, nu îl lăsați să se ardă fiindcă va căpăta un gust amar.
Adăugăm sosul de roșii apoi condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano și fierbem sosul câteva minute.
Când sosul este legat adăugam tonul bine scurs și amestecăm.
Lăsăm încă jumătate de minut.
Adăugăm pastele fierte și scurse de apă.
Amestecăm și adăugăm și puțin busuioc sau oregano tocat mărunt pentru un plus de prospețime.
Opțional putem adăuga deasupra parmezan ras. Chiar dacă nu pare cea mai fericită combinație, și în general la pastele cu ton nu se pune, unora le place gustul acestei combinații .
|