joi, 3 octombrie 2019

NEGRESĂ CU CIOCOLATĂ



Ultimate chocolate brownies (Vegan, gluten free) | #foodphotography #foodstyling



INGREDIENTE



◾3 ouă
◾150 g unt
◾150 g ciocolată (54% cacao)
◾150 g făină
◾150 g zahăr (pudră)
◾50 g cacao
◾100 ml lapte
◾10 g praf de copt
◾esență de vanilie


◾PENTRU  GLAZURĂ  :

◾100 g ciocolată
◾lapte, atât cât ciocolata să ajungă la consistența dorită





image (2) (700x458, 55Kb)


MOD  DE  PREPARARE



Se pun 100 g ciocolată la congelator pentru câteva minute, cât să se întărească foarte bine, apoi se pune în vasul robotului și  se mixează pudră. Restul de ciocolată se toacă grosier cu cuțitul.

Untul moale, lăsat la temperatura camerei, se mixează împreună cu zahărul și esența de vanilie, până devine spumos și zahărul se topește.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se adaugă, unul câte unul, peste crema de unt și se mixează bine după fiecare. În crema obținută se adaugă făina amestecată cu cacaua, pudra de ciocolată și praful de copt. Acum e momentul să adaugați si laptele.

Albușurile se mixează cu un praf de sare, până devin spumă tare. Se încorporează în amestec în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. La ultima tranșă adăugați și ciocolata tocată.

Intr-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt, punem compoziția în strat uniform și dăm la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca  30 de minute.

Blatul va fi moale, dar ferm la atingere și va trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit cu tot cu hârtia de copt. După ce se răcește se porționează.

Pentru glazură se topește ciocolata pe baie de aburi, apoi se adaugă lapte puțin câte puțin, până ajunge la consistența dorită. 

Se toarnă cu lingura peste fiecare bucată de prăjitură.



Se pot servi cu înghețată - vezimaginea de mai jos - sau în orice combinație, în funcție de imaginația și de gusturile voastre.


Flourishing Foodie: Chocolate Sheet Cake with Chocolate Ganache