miercuri, 16 octombrie 2019

PODUL PLOII SI AL VANTULUI - CHINA





Legând  două sate, podul Chengyang Wind-Rain este o adevărată operă de artă care îmbină arhitectura sofisticată a Chinei și tradițiile vechi de secole.


Podul de ploaie și vânt Chengyang este unul dintre cele mai frumoase și unice poduri din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din China. Podul include 5 pavilioane, 19 verande amplasate pe o structură cu trei etaje, cu o lungime totală de 64,4 metri. La ambele capete, podul se conectează la mal cu platforme speciale din lemn, cu o coborâre a scării de piatră .

Podul Chengyang a fost deschis în 1916 peste râul Sanjiang, la o altitudine de 10,6 metri. Structura este susținută pe trei suporturi de piatră cu margini înguste care disecă apa. Și toată această compoziție arhitecturală complexă într-un stil pur chinez a fost realizată de populația etnică - dongii - fără să utilizeze cuie, reprezentând o structură exclusiv prefabricată. Ambele părți ale podului sunt împrejmuite cu o balustradă, iar acoperișurile turnurilor sale protejează în mod sigur oamenii de ploaie.

Există o taxă pentru trecerea podului. Locuitorii vin adesea și turiștii vin aici. Pe podul propriu-zis sunt scaune din lemn, din care puteți vedea priveliștile plantațiilor de ceai, de orez și ale dealurilor acoperite de pădure.

China este a treia țară din lume după Spania și Italia din punct de vedere al numărului de monumente și zone naturale unice. Există 29 de monumente culturale și istorice care au devenit patrimoniul mondial UNESCO. Zonă pitorească, un număr mare de atracții și o cultură unică, atrage permanent turiști din întreaga lume.