INGREDIENTE
1. Pieptul de pui fără oase (cu alte cuvinte, file)
2. Doi căței de usturoi, care sunt tăiați longitudinal în bucăți mici.
3. Trei-patru linguri de bulion
4. O jumătate de lămâie.
5. Smântână 100g - cu un conținut de grăsimi de cel puțin 20 la sută
6. Trei cartofi mici pentru garnitură
7. Brânză de orice fel - 100 g.
8. O lingură de ulei vegetal.
9. O ceapă medie.
10. Puțină sare și piper negru.
(Pentru un număr mai mare de porții, luăm, desigur, un număr mai mare de produse)
MOD DE PREPARARE
Pieptul de pui, spălat și fără pielițe, îl crestăm puțin, din loc în loc și-l umplem cu două-trei căței de usturoi tăiați mărunt, apoi frecăm pieptul de pui cu sare și piper pe toate părțile .
Pentru coacerea pieptul de pui în cuptor, este mai bine să alegeți vase înalte - veți înțelege de ce. Ungem vasul în interior cu puțin ulei vegetal, introducem pieptul de pui și umplem spațiul liber cu ceapă tocată fin.
Se toarnă 150 de grame de smântână astfel încât, aceasta să acopere ușor ceapa.
Stoarceți o jumătate de lămâie în sosul cu smântână.
Adăugați (fără a amesteca cu smântână) trei / patru linguri de bulion. Cei cărora nu le place bulionul, pot prepara și fără acesta dar gustul sărăcește oarecum.
Tăiem cartofii rotund și stivuim cercurile astfel încât să lăsăm intacte „insulele” de bulion.
Acum produsele pot fi ușor sărate pe deasupra și adăugat piper.
Se pune vasul la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsăm cuptorul pe temp. medie. Pieptul de pui se va coace în aproximativ o jumătate de oră. După o jumătate de oră, dăm pe răzătoare 100 g de brânză, scoatem vasul din cuptor și presărăm cu generozitate brânza, pe pieptul de pui cât și pe restul ingredientelor. Brânza, în acest caz, va absoarbe sucurile din pieptul de pui, făcându-l crocant.
Se coace încă 15 minute, timp în care brânza, de regulă, capătă o culoare aurie. Cel mai suculent și cel mai delicios fel de mâncare este gata !
Poftă bună