joi, 10 octombrie 2019

Rețeta - PIEPT DE PUI CU SMÂNTÂNĂ - cu imagini



https://parade.com/wp-content/uploads/2017/08/One-Skillet-Chicken-with-Lemon-Garlic-Cream-Sauce-1-e1504121514369.jpg


INGREDIENTE


1. Pieptul de pui fără oase (cu alte cuvinte, file)

2. Doi căței de usturoi, care sunt tăiați longitudinal în bucăți mici.

3. Trei-patru linguri de bulion

4. O jumătate de lămâie.

5. Smântână 100g  -  cu un conținut de grăsimi de cel puțin 20 la sută

6. Trei cartofi mici pentru garnitură

7. B
rânză de  orice fel  - 100 g.

8. O lingură de ulei vegetal.

9. O ceapă medie.

10. Puțină sare și piper negru.

(Pentru un număr mai mare de porții, luăm, desigur, un număr mai mare de produse)


MOD  DE  PREPARARE

Pieptul de pu
i, spălat și fără pielițe, îl crestăm puțin, din loc în loc și-l umplem cu două-trei căței de usturoi tăiați mărunt, apoi frecăm pieptul de pui cu sare și piper  pe toate părțile .



https://i0.wp.com/dunduk-culinar.ru/wp-content/uploads/2017/06/2769.jpg?w=500


Pentru coacerea pieptul de pui  în cuptor, este mai bine să alegeți vase înalte - veți înțelege de ce. Ungem vasul în interior cu puțin ulei vegetal, introducem pieptul de pui și umplem spațiul liber cu ceapă tocată fin.


укладка подготовленных куриных грудок в форму для запекания, добавление лука

Se toarnă 150 de grame de smântână astfel încât, aceasta să acopere ușor ceapa.

добавление жирных сливок к куриным грудкам


Stoarceți o jumătate de lămâie în sosul cu smântână.


добавление лимонного сока к куриным грудкам


Adăugați (fără a amesteca cu smântână) trei / patru linguri de bulion. Cei cărora nu le place bulionul,  pot prepara și fără acesta dar gustul sărăcește oarecum.


добавление тертых помидоров к куриным грудкам


Tăiem cartofii  rotund și stivuim cercurile astfel încât să lăsăm intacte „insulele” de bulion.  


добавление картофеля к куриным грудкам


Acum produsele pot fi ușor sărate pe deasupra și adăugat piper. 

Se pune vasul la cuptor  preîncălzit la 200 de grade și lăsăm cuptorul pe temp. medie. Pieptul de pui  se va coace în aproximativ o jumătate de oră. După o jumătate de oră, dăm pe răzătoare  100 g de brânză, scoatem vasul din cuptor și presărăm cu generozitate brânza, pe pieptul de pui  cât și pe restul ingredientelor. Brânza,  în acest caz, va absoarbe sucurile din pieptul de pui, făcându-l crocant. 


добавление тертого сыра к куриным грудкам


Se coace încă 15 minute, timp în care brânza, de regulă, capătă o culoare aurie. Cel mai suculent și cel mai delicios fel de mâncare este gata !


куриные грудки, запеченные в сливках и сыре

Poftă bună