sâmbătă, 5 septembrie 2020

VINETE UMPLUTE CU CIUPERCI - LA CUPTOR

 

https://gbc-cdn-public-media.azureedge.net/img41882.768x512.jpg




INGREDIENTE


- 5 vinete mici

- 10  ciuperci (champignons) mici

-2 ceapă mică

- 3 linguri de smântână

- sare, piper negru (după gust)

boia roșie dulce (după gust)

ulei de măsline




MODE  DE  PREPARARE



1. Spălați bine vinetele.

2. Tăiați longitudinal - încercați să lăsați și coada, veți vedea de ce.

3. Ungeți  vasul de copt cu ulei de măsline, sărați  vinetele și ungeți-le pe toate părțile cu ulei de măsline, puneți  la cuptor pentru 15 minute la 200 g (nu uitați -  cuptoarele sunt diferite pentru toată lumea, astfel încât timpul de coacere diferă)

4. Tăiați mărunt  ciupercile și apoi le prăjiți ușor într-o tigaie, adăugați ceapa, tăiată în inele subțiri și căliți până când ceapa este transparentă, adăugați sare, piper, puțină boia roșie (dupa gust).

5. Când vinetele sunt gata, le scoateți și scoateți pulpa cu o linguriță, tocați pulpa (ca pentru salata noastră de vinete) și adăugați-o la ciuperci, căliți câteva minute, opriți focul sub tigaie, adăugați smântână și amestecați totul bine. Umpleți bărcuțele de vinete cu această umplutură.

6. Presarați deasupra brânză rasă și le puneți iar la cuptor cam 5-7 minute la o temp. de aprox 200 de grade, pe grătarul de sus al cuptorului - așteptați ca brânza să se rumenească.


https://d2wtgwi3o396m5.cloudfront.net/recipe/edcb991f-7eed-48d3-8bc7-1d4edd68d56b.jpeg?d=1408x1120