sâmbătă, 17 octombrie 2020

CEAI DE LĂMÂIE - BENEFICII SI PREPARARE




CEAI  DE  LĂMÂIE


Ceaiul de lămâie este metoda naturală prin care poți elimina toxinele din corp și alternativa sănătoasă pentru a trata gripa, răceala și durerile în gât și de cap. 

Lămâia este adesea folosită într-o varietate de preparate culinare sau băuturi răcoritoare și deseori poate înlocui folosirea altor condimente pentru marinarea mâncării, precum oțetul. Iată cum prepari cel mai bun ceai din lămâi și care sunt beneficiile pe care le oferă organismului. 
 
Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia. 

CEAI  DE  LĂMÂIE

Lămâile nu conțin sodiu, grăsimi și nici colesterol. În schimb, conțin cantități ridicate de calciu, vitamina C, vitamina B6, potasiu, tiamină, acid folic, magneziu, cupru și fosfor. 
 

MOD DE PREPARARE

a) - Se iau 3 lămâi și se taie în sferturi. Se pun în 500 de ml de apă și se lasă la fiert pentru 5 maxim 10 minute. Se lasă să se răcească, se strecoară și se bea ceaiul îndulcit cu miere. 

b) - O altă modalitate prin care poți prepara ceai de lămâie este să razi 4 lămâi de coajă și să extragi sucul. Se amestecă sucul și coaja și totul se pune într-un recipient pentru cuburi cu gheață. Se pun la congelator cuburile și când vrei să prepari ceai de lămâie, se ia un cub și se pune într-o cană cu apă fierbinte.
 Ceaiul se poate îndulci cu miere. 


c) - Se poate prepara și ceai din frunze de lămâi. Se adaugă trei lingurițe de frunze uscate de lămâi peste o cană fierbinte de apă și se lasă la infuzat pentru 10 minute. După acest timp, ceaiul se strecoară și se poate consuma. Ceaiul se poate consuma în cure de 2-3 săptămâni, între 2 și 4 căni pe zi. 


BENEFICII

 AMELIOREAZĂ  SIMPTOMELE  GRIPEI  ȘI  RĂCELII

Consumul regulat de ceai din lămâi întărește imunitatea în sezonul rece, iar în cazul gripei, ceaiul ajută la subțierea mucusului în exces și la eliminarea rapidă a acestuia. Pentru a schimb gustul, în ceai se poate adăuga puțin ghimbir și miere. Ceaiul are efect antiseptic și poate preveni ori înlătura infecțiile în sezonul rece. 

ÎNTĂREȘTE  IMUNITATEA 

Lămâia conține o concentrație mare de vitamina C, iar ceaiul făcut din lămâi este un adjuvant pentru imunitate. Sistemul imunitar este mult mai puternic în fața virușilor și gripei de sezon. Îmbunătățește sistemul digestiv Consumul regulat de ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism, fapt ce duce la îmbunătățirea digestiei. Datorită acidului citric, ceaiul ajută la menținerea optimă a digestiei și poate înlătura pietrele la rinichi. 

AJUTĂ  ÎN  CURELE  DE  SLĂBIRE

 Un consum regulat de ceai în cura de slăbire ajută la arderea grăsimilor și împiedică depunerile de grăsime. Pentru a vedea rezultatele, cel mai bun moment de a consuma ceaiul este dimineața. 


CURĂȚĂ  TENUL

Ceaiul poate fi un tratament cosmetic excelent pentru ten. Consumul regulat de ceai ajută la eliminarea toxinelor, iar pielea este curățată de impurități și arată mult mai bine.

 ALTE BENEFICII ale consumului de ceai cu lămâie: 

Reduce oboseala; 
Detoxifică ficatul; 
Curăță intestinele; 
Scade nivelul colesterolului; 
Previne apariția pietrelor la rinichi; 
Are efect calmant. 

PROPRIETĂȚILE  CEAIULUI  DE  LĂMÂIE

Antiviral; 
Antiinflamator; 
Antianemic; 
Antibacterian. 

CUM  POȚI  CONSUMA  CEAI  DE  LĂMÂIE 

Ceai cu lămâie și ghimbir – ghimbirul este un puternic antioxidant și combate balonarea, favorizând eliminarea toxinelor; 

Ceai cu lămâie și miere – este o băutură recomandată pentru tratarea durerilor în gât; 

CEAIUL  CU  LĂMÂIE  ESTE  RECOMANDAT  ȘI  COPIILOR

Datorită calităților terapeutice, ceaiul este recomandat și copiilor, deoarece este un tratament natural ce poate ameliora simptomele febrei și sinuzitei și întări sistemul imunitar. 

CEAI  DE  LĂMÂIE  - CONTRAINDICAȚII

Consumul în exces a ceaiului poate fi iritant pentru anumite persoane, în special pentru pacienții care suferă de gastrită.