Ceaiul de lămâie
este metoda naturală prin care poți elimina toxinele din corp și
alternativa sănătoasă pentru a trata gripa, răceala și durerile în gât
și de cap.
Lămâia este adesea
folosită într-o varietate de preparate culinare sau băuturi răcoritoare
și deseori poate înlocui folosirea altor condimente pentru marinarea
mâncării, precum oțetul. Iată cum prepari cel mai bun ceai din lămâi și
care sunt beneficiile pe care le oferă organismului.
Notă:
Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic
specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să
consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
CEAI DE LĂMÂIE
Lămâile nu conțin
sodiu, grăsimi și nici colesterol. În schimb, conțin cantități ridicate
de calciu, vitamina C, vitamina B6, potasiu, tiamină, acid folic,
magneziu, cupru și fosfor.
MOD DE PREPARARE
a) - Se iau 3 lămâi
și se taie în sferturi. Se pun în 500 de ml de apă și se lasă la fiert
pentru 5 maxim 10 minute. Se lasă să se răcească, se strecoară și se bea
ceaiul îndulcit cu miere.
b) - O altă
modalitate prin care poți prepara ceai de lămâie este să razi 4 lămâi de
coajă și să extragi sucul. Se amestecă sucul și coaja și totul se pune
într-un recipient pentru cuburi cu gheață. Se pun la congelator cuburile
și când vrei să prepari ceai de lămâie, se ia un cub și se pune într-o
cană cu apă fierbinte.
Ceaiul se poate îndulci cu miere.
c) - Se poate
prepara și ceai din frunze de lămâi. Se adaugă trei lingurițe de frunze
uscate de lămâi peste o cană fierbinte de apă și se lasă la infuzat
pentru 10 minute. După acest timp, ceaiul se strecoară și se poate
consuma. Ceaiul se poate consuma în cure de 2-3 săptămâni, între 2 și 4
căni pe zi.
BENEFICII
AMELIOREAZĂ SIMPTOMELE GRIPEI ȘI RĂCELII
Consumul regulat de
ceai din lămâi întărește imunitatea în sezonul rece, iar în cazul
gripei, ceaiul ajută la subțierea mucusului în exces și la eliminarea
rapidă a acestuia. Pentru a schimb gustul, în ceai se poate adăuga puțin
ghimbir și miere. Ceaiul are efect antiseptic și poate preveni ori
înlătura infecțiile în sezonul rece.
ÎNTĂREȘTE IMUNITATEA
Lămâia conține o
concentrație mare de vitamina C, iar ceaiul făcut din lămâi este un
adjuvant pentru imunitate. Sistemul imunitar este mult mai puternic în
fața virușilor și gripei de sezon. Îmbunătățește sistemul digestiv
Consumul regulat de ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism,
fapt ce duce la îmbunătățirea digestiei. Datorită acidului citric,
ceaiul ajută la menținerea optimă a digestiei și poate înlătura pietrele
la rinichi.
AJUTĂ ÎN CURELE DE SLĂBIRE
Un consum regulat
de ceai în cura de slăbire ajută la arderea grăsimilor și împiedică
depunerile de grăsime. Pentru a vedea rezultatele, cel mai bun moment de
a consuma ceaiul este dimineața.
CURĂȚĂ TENUL
Ceaiul poate fi un
tratament cosmetic excelent pentru ten. Consumul regulat de ceai ajută
la eliminarea toxinelor, iar pielea este curățată de impurități și arată
mult mai bine.
ALTE BENEFICII ale consumului de ceai cu lămâie:
Reduce oboseala;
Detoxifică ficatul;
Curăță intestinele;
Scade nivelul colesterolului;
Previne apariția pietrelor la rinichi;
Are efect calmant.
PROPRIETĂȚILE CEAIULUI DE LĂMÂIE
Antiviral;
Antiinflamator;
Antianemic;
Antibacterian.
CUM POȚI CONSUMA CEAI DE LĂMÂIE
Ceai cu lămâie și ghimbir – ghimbirul este un puternic antioxidant și combate balonarea, favorizând eliminarea toxinelor;
Ceai cu lămâie și miere – este o băutură recomandată pentru tratarea durerilor în gât;
CEAIUL CU LĂMÂIE ESTE RECOMANDAT ȘI COPIILOR
Datorită calităților
terapeutice, ceaiul este recomandat și copiilor, deoarece este un
tratament natural ce poate ameliora simptomele febrei și sinuzitei și
întări sistemul imunitar.
CEAI DE LĂMÂIE - CONTRAINDICAȚII
Consumul în exces a ceaiului poate fi iritant pentru anumite persoane, în special pentru pacienții care suferă de gastrită.