marți, 6 octombrie 2020

ULEIUL DE DAFIN - BENEFICII ȘI PREPARARE

 

2835299_maslo (700x525, 101Kb)


Uleiul de dafin oferă numeroase beneficii, având o aromă minunată și putând să combată infecțiile și să îmbunătățească circulația sanguină. Mai mult, este foarte ușor să prepari acest ulei la tine acasă.

Uleiul de dafin are proprietăți antiseptice, antibiotice, analgezice și nu numai. În plus, acest produs are o aromă minunată și poate fi utilizat atât în scop cosmetic, cât și ca remediu naturist pentru a trata diverse probleme de sănătate.

Pentru greci și romani, dafinul simboliza victoria (frunzele de dafin purtau și numele de laur). Urmând instrucțiunile de mai jos, vei putea profita de cele mai importante beneficii ale uleiului de dafin.

Dacă încerci să prepari ulei de dafin, este esențial să fii răbdător. Trebuie să lași amestecul la macerat timp de 40 de zile. Nu ezita să încerci următoarea rețetă chiar azi!


Această plantă oferă o aromă incredibilă preparatelor în care este inclusă, inclusiv celor pe bază de carne sau orez și anumite sosuri. Ceea ce poate nu știai este faptul că uleiul de dafin prezintă diverse utilizări terapeutice

1. RELAXAREA  MUȘCHILOR

Vom începe lista de beneficii ale uleiului de dafin cu relaxarea musculaturii. Acesta are o acțiune vasoconstrictoare, care susține contractarea și relaxarea impulsurilor nervoase. Mai mult, uleiul de dafin poate regla circulația sanguină.

•Datorită acestor beneficii, uleiul de dafin este foarte util pentru a trata durerile de cap sau migrenele.

•Îl poți utiliza pentru a-ți masa mușchii atunci când te dor umerii sau gâtul.


2. REDUCEREA  FEBREI

Când răcești sau te îmbolnăvești de gripă, inhalează vapori de ulei de dafin sau umezește o pernă electrică cu acest remediu excelent pentru piept.

•Uleiul de dafin combate infecțiile asociate răcelilor.

•Acest produs reglează temperatura corporală și stimulează transpirația atunci când ai febră.


3. ACȚIUNE  ANTIBIOTICĂ

Cu siguranță te va interesa faptul că uleiul de dafin are proprietăți antibiotice minunate. Datorită lor, acest produs inhibă dezvoltarea mai multor microbi, bacterii și ciuperci.

Poți utiliza ulei de dafin pentru a curăța leziuni, arsuri, bășici și orice alt tip de răni. În plus, uleiul de dafin nu produce niciun efect secundar nedorit. Merită să ai acest remediu mereu la îndemână, în special pentru a trata micile răni la care copiii sunt predispuși


4. BENEFICII  ALE  ULEIULUI  DE  DAFIN  PENTRU  PIELE

Câteva foi de dafin te pot ajuta să ai o piele sănătoasă. Uleiul preparat din acestea este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Toți acești nutrienți sunt benefici în ceea ce privește îngrijirea pielii.

Nu putem uita faptul că uleiul de dafin oferă beneficii antiinflamatoare și antimicrobiene. Cu ajutorul acestora, ne putem menține pielea curată și elimina toxinele care o îmbătrânesc și provoacă daune.


5. STIMULAREA  CREȘTERII  PĂRULUI


Uleiul de dafin este un produs ideal pentru podoaba capilară.

•Acesta acționează ca un remediu naturist împotriva mătreții.

•Având abilitatea de a îmbunătăți circulația sanguină, acest produs susține sănătatea scalpului și stimulează creșterea firelor de păr.

•Uleiul de dafin te poate ajuta să alungi păduchii



20 Useful Pieces of Advice Before Going on a Trip


CUM  SĂ  PREPARI  ULEI  DE  DAFIN  LA  TINE  ACASĂ

INGREDIENTE

•1 ½ lingură (15 g) de foi de dafin

•1 cană (200 g) de ulei de migdale dulci

•Un recipient de sticlă cu o capacitate de cel puțin 200 ml


MOD  DE  PREPARARE

Vei fi surprins de cât de ușor este să prepari ulei de dafin. Ține însă seama că, pe lângă cele enumerate anterior, ai nevoie de un ingredient indispensabil: răbdarea. Trebuie să lași amestecul la macerat pentru 40 de zile.

•Mai întâi, spală bine recipientul de sticlă.

•Apoi, pune foile de dafin în acesta. Asigură-te că sunt curate și nu adăuga nicio altă componentă a plantei.

•După ce ai introdus foile de dafin în recipient, toarnă uleiul de migdale dulci peste acestea.

•La final, sigilează recipientul cu un capac etanș și lasă amestecul la macerat pentru 40 de zile.

Cu puțină răbdare, vei obține un ulei esențial cu adevărat incredibil



Tipos de temperos frescos ou ervas: para que servem + receitas