INGREDIENTE - pt. 6 borcane
•3 kg de ardei capia
•200 ml ulei
•o lingurita de sare
•400 ml bulion
MOD DE PREPARARE
1. Spălăm ardeii, îi curățăm de semințe și cotor, ii taiem bucăți și apoi îi dăm prin mașina de tocat carne. Dacă aveți una electrică sau un robot de bucătărie merge treaba mai ușor.
2. Punem într-o cratiță pasta de ardei crudă obținută și lasăm să fiarbă până când scade zeama pe care o vor lăsa.
3. Când vedem că zeama a scăzut adăugăm bulionul și uleiul.
4. Lăsăm să fiarbă în continuare până când uleiul se ridică la suprafață.
5. Punem pasta de ardei capia obținută în borcanele fierbinți, sterilizate în prealabil, închidem capacele, întoarcem borcanele, acoperim cu o păturică și lăsăm să se răcească lent până a doua zi.
6. Punem borcanele în cămară, sau într-un loc răcoros și întunecat și o folosim la iarnă în diferite mâncăruri pentru a da un gust mai bun și un plus de culoare acestora.