duminică, 1 septembrie 2019

PLĂCINTA FERMIERULUI - CU MERE ȘI BRÂNZĂ DULCE


MkZoKGVAZ8w (700x467, 319Kb)


 Plăcinta este delicioasă și puteți schimba umplutura cu orice alt fruct, în  funcție de gust.


INGREDIENTE


Făină (cantitatea de făină depinde de 

umiditatea brânzei) - 250 g - 300g.

Unt - 250 g

Brânză proaspătă de vaci - 200 g

Zahăr - 200g.

Zahăr vanilat - 1 plic

Praf de copt - 1 linguriță.

Mărul (cantitatea depinde de mărimea și 

forma mărului) - 6 buc.

Scorțișoară după gust

Felii de mandarină - 12 buc.



MOD  DE  PREPARARE:


Vunzj23t0vo (700x467, 221Kb)


Bateți untul cu zahărul, adăugați brânza proaspătă și, amestecați. Se 

toarnă făina, cernută cu praful de copt și zahărul vanilat, se frământă

 aluatul. 


Înveliți aluatul într-o foaie de  plastic și puneți-l la rece pentru o jumătate de oră - la frigider si nu în congelator. 

Făina -  putem  avea nevoie de puțin mai multă decât am preconizat sau mai puțină - depinde de umiditatea brânzei folosite.


VsRpucE6f3g (700x467, 257Kb)

 Spălați merele, curățați-le de coajă, îndepărtați semințele, tăiați-le în 
jumătăți. 

Puneți umplutura în centrul fiecărui măr - puteți completa, în loc de mandarine cu alte fructe - curmale, caise uscate, prune, jumătăți de nucă.


ZJPLX7xC_Nw (700x467, 271Kb)


 Împărțiți aluatul în două părți, rulați una dintre ele și puneți - o pe fundul tăvii de  copt.

Pe aluat așezați  jumătățile de mere cu umplutura în jos, se presară 
scorțișoară, dacă merele sunt acre, se presară cu zahăr.


CmNEJSO1qE4 (700x467, 270Kb)

 Se rulează a doua parte a aluatului și se pune peste merele așezate deja în tavă, se lipesc marginile, se unge foaia cu gălbenuș. 

Se coace 40-60 minute la 180 ° C.

Presărați, la scoaterea din cuptor,  cu zahăr pudră.

Poftă  bună 


K3vMERK9au4 (700x467, 309Kb)