Plăcinta este delicioasă și puteți schimba umplutura cu orice alt fruct, în funcție de gust.
INGREDIENTE
Făină (cantitatea de făină depinde de
umiditatea brânzei) - 250 g - 300g.
Unt - 250 g
Brânză proaspătă de vaci - 200 g
Zahăr - 200g.
Zahăr vanilat - 1 plic
Praf de copt - 1 linguriță.
Mărul (cantitatea depinde de mărimea și
forma mărului) - 6 buc.
Scorțișoară după gust
Felii de mandarină - 12 buc.
MOD DE PREPARARE:
Bateți untul cu zahărul, adăugați brânza proaspătă și, amestecați. Se
toarnă făina, cernută cu praful de copt și zahărul vanilat, se frământă
aluatul.
Înveliți aluatul într-o foaie de plastic și puneți-l la rece pentru o jumătate de oră - la frigider si nu în congelator.
Făina - putem avea nevoie de puțin mai multă decât am preconizat sau mai puțină - depinde de umiditatea brânzei folosite.
Spălați merele, curățați-le de coajă, îndepărtați semințele, tăiați-le în
jumătăți.
Puneți umplutura în centrul fiecărui măr - puteți completa, în loc de mandarine cu alte fructe - curmale, caise uscate, prune, jumătăți de nucă.
Împărțiți aluatul în două părți, rulați una dintre ele și puneți - o pe fundul tăvii de copt.
Pe aluat așezați jumătățile de mere cu umplutura în jos, se presară
scorțișoară, dacă merele sunt acre, se presară cu zahăr.
Se rulează a doua parte a aluatului și se pune peste merele așezate deja în tavă, se lipesc marginile, se unge foaia cu gălbenuș.
Se coace 40-60 minute la 180 ° C.
Presărați, la scoaterea din cuptor, cu zahăr pudră.
Poftă bună